• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Srbija u četvrtom šeširu, ali nema veze

Organizacioni komitet Svjetskog prvenstva 2010. odredio je šešire za žrijeb u Kejptaunu u petak. Srbija će biti žrijebana iz četvrtog.

 SP: Srbija u četvrtom šeširu, ali nema veze Izvor: MONDO

Samo su nosioci grupa određeni prema poziciji na listi FIFA (oktobarskoj), dok se raspored ostalih šešira pravio na osnovu geografskog kriterijuma.

Južna Afrika je kao domaćin automatski postavljena kao A1 (nosilac u Grupi A), a nosioci će biti i: Brazil, Španija, Holandija, Italija, Njemačka, Argentina i Engleska.

U drugom šeširu će se naći reprezentacije iz Azije (Australija, Japan, Sjeverna Koreja, Južna Koreja), Srednje, Centralne Amerike i Kariba (SAD, Meksiko, Honduras) i Okeanije (Novi Zeland).

Treći šešir će činiti ekipe iz Afrike (Alžir, Kamerun, Obala Slonovače, Gana i Nigerija) i Južne Amerike (Čile, Paragvaj, Urugvaj).

Preostale evropske selekcije su u četvrtom šeširu (Danska, Francuska, Grčka, Portugal, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švajcarska).

"Orlovi" mogu da budu zadovoljni sastavima šešira, jer su izbjegli Francuze, Portugalce... Tako bi, na primjer, najgora kombinacija protivnika u Južnoj Africi mogla da im bude Španija, SAD i Čile. A i takva grupa nije tako strašna i nepremostiva.

U svakom slučaju, Srbi se nadaju da će Šarliz Teron (glumica sa Oskarom iz 2003), koja će pri žrijebu pomagati generalnom sekretaru FIFA Žeromeu Valkeu, biti srećnije ruke od Hajdi Klum. Ona je 2006. u Njemačkoj Srbiji i Crnoj Gori "izvukla" Argentinu, Holandiju i Obalu Slonovače.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC