• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zver" puštena iz "kaveza" (FOTO)

Autor mondo.rs

Postao je maskota svih fudbalskih navijača. Adebajo Akinfenva, napadač sa "ponekim viškom" kilograma, nije više član Vimbldona. Ali, zaslužio je priču i foto-galeriju!

Bez obzira na to koji klub simpatišete u Velikoj Britaniji (i generalno), sigurno je da prema ovom tipu gajite pozitivne emocije!

Adebajo Akinfenva u ponedeljak je sa svojim Vimbldonom ušao u treću ligu Engleske, a ovaj bucko, koji ima nadimak "Zver", doprineo je pobedi nad Plimutom (2:0) golom u produžetku iz penala. Ali, odmah potom dobio je otkaz!

"Da, dobio sam otkaz... Hej, menadžeri, kontaktirajte me preko WhatsAppa, trenutno sam nezaposlen!", izjavio je 34-godišnji napadač, odmah nakon velikog uspeha.

AFC Vimbldon je samo 14 godina posle osnivanja stigao do trećeg ranga engleskog fudbala i sledeće sezone će se takmičiti u tamošnjoj Ligi 1.  Klub, osnovan 2002. godine odlukom navijača koji se nisu pomirili sa namerom gazdi FK Vimbldon (da preseli klub u Milton Kejns), nastavio je da napreduje vrtoglavom brzinom.

Sledeće sezone, AFC Vimbldon i MK Dons takmičiće se u istom rangu. "Navijački" Vimbldon krenuo je pre 14 godina od devetog, amaterskog ranga. Prvi put je napredovao 2004, na kraju druge takmičarske sezone, a zatim se tri godine zadržao u sedmoj ligi, da bi potom nastavio marš i brzo stigao do zvaničnog ranga.



U tom klubu, Akifenva je imao status ikone, uprkos očiglednom višku kilograma (poslednji podatak - 101 kilogram!). Nije mu teško palo to što odlazi iz Vimbldona:

"Ma, hajte, molim vas, ne postoji bolji način da odete iz kluba, nego ovaj! Rekoh samom sebi - hajde da dovršimo ovu bajku i to se dogodilo. Ovo je san, ovo je prelepo. Pa, nisam ni mogao da zamislim bolji kraj u ovom klubu - da se plasiramo u viši rang, a ja da dam gol! Da, nedostajaće mi i saigrači, i klub, i navijači, ali, ponavljam - nema boljeg načina da odeš od ovakvog", izjavio je ovaj fudbaler.

Adebajo
Izvor: YouTube

Imao je posebnu poruku za one koji su govorili da je "predebeo" da bi igrao i komentarisali njegovu kilažu. Ta poruka je: HAAAHAHAAAAAAAAAAAAAAAHH!

Adebajo 2
Izvor: YouTube



Trener AFC Vimbldon Nil Ardli rekao je da je odluku o tome da raskine saradnju sa Akinfenvom doneo još prošle nedelje i da mu je to saopštio u "osećajnom razgovoru".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC