• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veterani Borca i Sarajeva na turniru u Istri

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Veterani Sarajeva i banjalučkog Borca nastupiće u petak i subotu, 3. i 4. juna, na tradicionalnom međunarodnom turniru "El Stil kup" u Istri.

 Veterani Borca i Sarajeva na turniru u Istri Izvor: MN PRESS

Nekadašnji proslavljeni fudbaleri bh. timova na tradicionalnom, renomiranom internacionalnom takmičenju u malom fudbalu za protivnike imat će bivše zvijezde beogradske Crvene zvezde, splitskog Hajduka, ljubljanske Olimpije, Rijeke, kao i jednog od domaćina, hrvatskog prvoligaša Istre.

Turniru u drevnom istarskom mjestu Svetvinčenat, udaljenom 20 kilometara od Pule i Rovinja, prisustvovat će i brojni ugledni gosti iz država regije Zapadnog Balkana, proslavljeni fudbaleri i sportski rednici, među kojima će se mnogi okušati i na terenu.

"Dolazak na turnir potvrdili su Dragan Džajić, Ivica Šurjak, Boško Đurovski, Zdravko Mamić, Zoran Mamić, Predrag Pašić, Miloš Đurković, Vilson Džoni, Miloš Šestić, Milutin Šoškić, Marko Elzner, Igor Bišćan, Boško Balaban, Mladen Mladenović, Damir Špica i mnogi drugi ugledni ljudi iz fudbala u našem regionu", rekao je Pero Plavšić, direktor turnira.

"Turnir je jači svake godine i okuplja bivše asove sa prostora naše nekadašnje zajedničke države. Pored sportskog nadmetanja, prevashodni cilj nam je nastavak druženja i saradnje među ljudima i sportistima ovih prostora. Velika nam je čast što će po prvi put na turniru nastupiti veterani FK Sarajevo, i to u respektabilnom sastavu. Uz Zvezdu, Hajduk i Rijeku, prema procjenama mnogih koji prate naš turnir, tim sa Koševa bit će jedan od favorita za osvajanje prvog mjesta", dodao je on.

Za veterane FK Sarajevo, čiju će delegaciju predvoditi Predrag Pašić, jedan od najboljih fudbalera 80-ih godina prošlog vijeka u bivšoj SFR Jugoslaviji nastupiće i njegov nekadašnji saigrač i golman šampionske generacije iz 1985. godine Miloš Đurković, te doskorašnji istinski ljubimci navijača  "bordo" kluba i bh. reprezentativci Almir Turković, Admir Hasančić, Dženan Uščuplić, Emir Obuća. U timu Borca bit će i Damir Špica, kapiten generacije koja je 1988. osvojila Kupa Maršala Tita, a jedna od glavnih uzdanica Banjalučana biće i Branislav Krunić, bivši reprezentativac BiH.

"Utakmica će se igrati u Svetvinčentu na jedinstvenom igralištu u sklopu srednjevjekovnog dvorca Grimani. Svojim ljepotama i turističkim i kulturnim manifestacijama i festivalima Svetvinčenat privlači brojne posjetitelje tokom cijele godine, a želja nam je kroz organizaciju ovakvog međunarodnog turnira doprinijeti razvoju nogometa u našoj općini. Veliki broj medija iz Srbije, Slovenije, BiH i Hrvatske pratit će turnir, tako da ćemo i ove godine poslati lijepu sportsku, i prije svega ljudsku priču iz Istre, na što smo kao jedni od organizatora turnira itekako ponosni", istakao je Dalibor Macan, načelnik Općine Svetvinčenat.

Oba takmičarska dana, kao predigra turniru veterana, igraće se utakmice najboljih dječjih ekipa sa područja istarske i primorske regije, tako da će, kako kažu organizatori, fudbalski spektakl biti oplemenjen spojem "iskustva i mladosti".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC