• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pele kao Šapić

Autor mondo.rs

Legendarni brazilski fudbaler ponudio je na prodaju svoje medalje, trofeje, sportsku opremu i suvenire koje je prikupio tokom i po završetku igračke karijere, a sve u humanitarne svrhe.

  Šta imaju zajedničko Aleksandar Šapić i brazilski fudbaler Pele? Bili su vrhunski sportisti, ali su i ljudi sa velikim srcem, spremni da pomognu.

Bivši srpski vaterpolista Aleksandar Šapić nedavno je na aukciju stavio sve medalje osvojene tokom bogate karijere kako bi prikupio pomoć za Humanitarnu fondaciju Novi Beograd i pomogao deci, a isto je uradio i slavni Pele.

Legendarni fudbaler je u galeriji u Londonu stavio na aukciju više od 2.000 predmeta, a deo zarađenog novca proslediće dečjoj bolnici u Brazilu.

"Svima je potreban novac", rekao je Pele.

Oslanjajući se na štap posle operacije kuka, Pele je u Londonu predstavio stvari koje će se prodavati od 6. do 8. juna.

Među brojnim trofejima izdvajaju se replika pehara pobednika Svetskog kupa, a organizatori procenjuju da će njegova cena dostići najmanje 410.000 funti. Na prodaju su stavljene i tri medalje dobijene za osvojena Svetska prvenstva, a za svaku bi trebalo da dobije najmanje po 140.000 funti.

Lopta kojom je Pele postigao 1.000 gol u karijeri dostupna je za najmanje 42.000 funte, a na prodaju su i Peleov stari pasoš, sombrero i kopačke koje je nosio na snimanju filma "Beg u pobedu", 1981. godine.

Tu su i kompleti njegovih dresova, akreditacija za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu i keramičke šolje sa njegovim imenom.

Pele je rekao da se nada da će na aukciju prikupiti više od tri miliona funti.

"Razgovarao sam sa porodicom, prijateljima i ljudima koji žele da pomognu bolnici u Brazilu. Razgovarali smo o tome kako možemo da učinimo nešto dobro za siromašne. Ovo radim da pomognem onima koji pomažu deci. Ako prodam ove stvari, one će i dalje ostati u mom srcu. Mogao sam da ostanem kod kuće, okružen svim tim uspomenama, ali nikome ne bi služile", rekao je Pele.

Pele (75) se smatra jednim od najboljih fudbalera svih vremena. Između ostalog, sa reprezentacijom Brazila osvojio je tri titule svetkog prvaka, a tokom 20-godišnje karijere postigao je 1.281 gol u 1.363 utakmica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC