• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Velike promene u timu, dolazi "desetka"!

Autor mondo.rs

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev najavljuje velike promene u timu. "Biće devet, 10 novih igrača. U odmaklim smo pregovorima sa strancem, koji igra na poziciji 'desetke'". Rekao i ovo: "Često ćemo se družiti ovih dana".


"Vidimo se sutra ponovo, a i narednih dana", ovako je sportski direktor Partizana Ivica Iliev završio konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen prvi novi igrač u letnjem prelaznom roku - 24-godišnji vezista Petar Đuričković, koji je došao iz niškog Radničkog.

Time je Iliev najavio "jak" prelazni rok, ali se ugrizao za jezik u jednom trenutku, kada je pričao o dovođenju novih stranaca.

"Mogu samo da vam kažem da smo otišli daleko u pregovorima sa igračem koji igra na mestu 'desetke'. Probaću da budem manje euforičan u odnosu na zimski prelazni rok, kada smo dovodili igrače koji su se pokazali kao veliki. Sećate se šta sam tada govorio za Evertona. E, isto bih sada rekao i o ovom igraču, ali ne bih da zvučim tako euforično. Mogu samo da kažem da je to možda jedan od najboljih fudbalera koji su do sada igrali na ovom prostoru", rekao je Iliev.

Upitan da li se ime tog inostranog igrača, možda, pojavljivalo u štampi prethodnih dana, Iliev je odgovorio: "Ne, nije".

Znači, tajna je?

"Jeste, tajna je".

Na početku prvog od nekoliko susreta sa novinarima (koje je sam najavio za naredne dane), Iliev je rekao da se "uželeo ovakvih povoda i razgovora" i naglasio da je Petar Đuričković jedan u nizu novih fudbalera koji će ovog leta doći u Humsku.

"Krenuli smo, možda i ranije od uobičajenog. Još se nije maltene ni završila prethodna sezona, ali ne smemo da čekamo, već da radimo. Od kako se završio zimski prelazni rok mi smo počeli da radimo na letnjem. Znali smo šta nas očekuje i zato smo sve ovo najozbiljnije shvatili".

Iliev je rekao da navijači Partizana treba da očekuju velike kadrovske promene u timu.

"Družićemo se svaki dan, već sutra je novo predtavljanje, verovatno i u ponedeljak i u utorak... Nećemo stajati, družićemo se u lepom raspoloženju. Očekuje nas bogat prelazni rok i radimo na tome da već do 8. juna imamo dobar broj igrača 'završenih'. Pokušaćemo da do 21. juna, do odlaska na pripreme u Poljsku, da napravimo 90% tima. Biće ozbiljnih, velikih promena, biće 9, 10 novih imena", rekao je sportski direktor Partizana.

Upitan koliko njemu i sportskom delu posao otežava dešavanja u klubu i borba oko vlasti, Iliev je ovako odgovorio:

"Kada pričam sa igračima moj adut je da ne gledaju na to, već grb i klub koji dolaze. Da li sam ja ovde (na mestu sportskog direktora) ili neko drugi - to je nebitno, klub je bitan, Partizan ostaje zauvek. Ako njima nije dovoljan motiv to što ih traži takva veličina, grodama kao što je Partizan, onda nemamo o čemu da pričamo. Ja ne idem (u pregovore) kao IIvica Iliev, već predstavljam Partizan. Taj koji dolazi ne dolazi zbog Ilieva već zbog Partizana".

Osim Đuričkovića, najavljen je dolazak još jednog veziste iz niškog Radničkog - Saše Marjanovića. Očekivalo se da i on bude na konferenciji za novinare.

"Sa sigurnošću mogu da kažem da će i Saša Marjanović uskoro biti predstavljen ovde", rekao je Iliev, a, na neki način, potvrdio je i dolazak Nemanje Miletića iz Javora.

"Ako je predsednik Javora Dragomir Lazović tako izjavio (da je dogovoren transfer Nemanje Miletića, prim. aut.) onda sam ja saglasan sa njim", rekao je Iliev.

Piše se i o štoperu norveškog Haugesunda, Dušku Cvetinoviću. Iliev o tome kaže: "Imamo nekoliko opcija na toj poziciji. Dokle god ne budemo imali konkrento ime koje želimo ne bih da izlazim u javnost".


O Petru Đuričkoviću, Iliev je imao samo reči hvale:

"Petar nije neko iznenađenje za vas i za javnost, jer se o njemu i Partizanu pričalo već nekoliko meseci. Igrač je plemenitog kova, igrač koji ima karektaristike igrača Partizana, školovan igrač. Radnički je imao istorijsku sezonu, a jedan od dva najbolja igrača te ekipe bio je Petar. Siguran sam da ćemo i tog drugog najboljeg igrača uspeti da dovedemo. U našoj ligi ima kvaliteta, ma šta ko mislio, i sigurno je da ima igrača koji zaslužuju da obuku crno-beli dres, a Petar je jedan od njih i ubeđen sam da će nam on doneti ono što nam je potrebno".

Đuričković, koji je svojevremeno bio član Crvene zvezde, rekao je da mu je "čast što je danas predstavljen" i dodao da se sa Partizanom vrlo brzo dogovorio. Potpisao je ugovor na tri godine i nosiće dres sa brojem 11 (koji je nosio Nikola "Džigi" NInković).

"Uradiću sve da opravdam poverenje ljudi koji su me doveli. Očekujem da se što pre uklopim u sistem rada i da se izborim za mesto u timu u jakoj konkurenciji. Ovo je iskorak u mojoj karijeri", rekao je ovaj vezista.

Što se tiče odlazaka, Iliev kaže da će ih sigurno biti. Ko ide - to se još ne zna.

"Dobijamo razna interesovanja za naše igrače, opipavaju puls koliko smo spremni i za šta smo spremni da se odreknemo naših standardnih igrača. Hvala bogu pa je potražnja za njima velika. Još nema konkretnih ponuda, jer su se sezone tek završile. Evropski klubovi, pogotovo iz ozbiljniih liga, tek u julu i avgustu rešavaju pitanja... Mnogi čekaju završetak Evropskog prvenstva", kaže sportski direktor Partizana.

A o Marku Jovanoviću, štoperu kojeg se neočekivano "odrekao" trener Ivan Tomić, Iliev je ponovio:

"Marko je bio jedan od najstandarnijih, značajno je doprineo osvajanju kupa. Pa, zašto onda odlazi, može da se pita. Kada smo Ivan Tomić i ja došli u klub rekli smo da imamo ideju i nadam se da ćemo ovog leta uspeti u tome da je realizujemo. Trener nije bio siguran da može da da određene garancije bilo kome, pa tako ni Marku, da se oseća kao igrač koji je imao određenu poziciju u timu. On je mnogo dao ekipi, klubu i znamo da je u godinama kada može da napravi nešto ozbiljno u inostranstvu i zato smo se zajedno dogovorili da se njemu da ta mogućnost. Mi smo porodičan klub i tako želimo da se ophodimo sa svima i tako s ei ophodimo prema svima. Ne bih voleo da Marko ostane samo da bi ostao i da posle mesec-dva bude nezadovoljan. Trenutak je pravi, i za njega i za još neke igrače, a na nama je da osetimo taj trenutak".

Čim se završila konferencija za novinare, iz Partizana je stiglo obaveštenje:

"Drage kolege, pozivamo vas da u petak, 3. juna prisustvujete promociji novih pojačanja FK Partizan".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC