• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Prvi dogovor Ćurkovića i Bjekovića

Autor mondo.rs

Predstavnici suprotstavljenih strana u Partizanu dogovorili se, uz posredovanje FSS, da formiraju Radnu grupu koja će pripremiti novu skupštinu u normalnijoj klimi. Uz Bjekovića na sastanku bila i dva isključena delegata.



Druga runda razgovora sukobljenih strana Partizana u Fudbalskom savezu Srbije donela je i prvi rezultat.

Posle sastanka koji je održan u Kući fudbala u Staroj Pazovi dogovoreno je da se formira Radna grupa koja bi trebalo da pripremi sve uslove za novu skupštinu, koja bi, kako je saopšteno, trebalo da bude održana do 24. juna.

Na čelu te Radne grupe su Mile Jovičić (podržava Ivana Ćurkovića) i Nenad Bjeković. Tako su se njih dvojica praktično vratili na funkcije u klubu. Jovičić je ne tako davno bio potpredsednik Partizana (i uticajan član Upravnog odbora), a Bjeković je bio dugogodišnji sportski direktor, a onda se penzionisao.

Iz ovog dogovora da se zaključiti da je struja okupljena oko Nenada Bjekovića odustala od svoje skupštine koju je bila oplanirala za ponedeljak, 6. jun u prostorijama Privredne komore Srbije.

U saopštenju FSS (koje stoji i na sajtu Partizana) objavljeno je da je sastanak trajao tri sata i da je "protekao u konstruktivnoj atmosferi i želji svih da se aktuelna situacija prevaziđe na najbolji mogući način".

"Zaključeno je da se formira radna grupa, koja bi u narednim danima pripremila sve pravne i organizacione pretpostavke za regularno održavanje Skupštine kluba, koja bi se održala okvirno do 24. juna", dodaje se u saopštenju.

Radnu grupu činiće: Ivan Ćurković, Mile Jovičić, Žarko Zečević, Nenad Bjeković, Veljko Odalović i Slobodan Stanojević.

Kopredsednici tog novoformiranog tela biće MIle Jovičić i Nenad Bjeković.

Ko je sve učestvovao u sastanku?

Sa strane FSS bili su predsednik Saveza Slaviša Kokeza i počasni predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Na jednoj strani stola bili su: Ivan Ćurković, Žarko Zečević i Mile Jovičić (predstavnici sadašnjeg rukovodstva kluba), a na drugoj: Nenad Bjeković, Veljko Odalović, Dragoljub Vukadinović i Ostoja Mijailović.

Ova dvojica poslednje pomenutih su interesantni jer su obojica isključeni iz  članstva u Skupštini Partizana i njima nije bilo dozvoljeno da uđu u "Zemunelo" 24. maja kada je održana ona farsa od Skupštine. Vukadinović je predsednik Metalca iz Gornjeg Milanovca, ali je i ranije bio član uprave Partizana. Mijailović je funkcioner Borca iz Čačka i kao takav je delegiran u Izvršni odbor Zajednice superligaša, nakon čega je isključen iz Partizana zbog sukoba interesa.

U saopštenju piše i da su "svi učesnici sastanka pokazali visok stepen odgovornosti i razumevanja za sva otvorena pitanja, kao i želju da se situacija i atmosfera u Partizanu promeni nabolje, čime bi se stvorili uslovi za normalno funkcionisanje organa kluba i time na odgovarajući način izvršile pripreme za sledeću takmičarsku sezonu".

Predstavnici Partizana "zahvalili su se rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije na naporima u cilju prevazilaženja problema koji trenutno opterećuju klub", dodaje se u saopštenju.

Partizanovci, ako ovo razumete - svaka čast!



Partizan i FSS
Izvor: TV Partizan/YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC