• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se to dešava u Gradskom FS Prijedor?

Autor mondo.ba

"Bez obzira na sve pokušaje destabilizacije GFS Prijedor će i dalje ostati na čvrstim nogama i zacrtanoj politici u kojoj će fudbal biti ispred svih ličnih interesa i gladi za funkcijama", navodi se u saopštenju prijedorskog GFS.

 Saopštenje Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor Izvor: MONDO/Petar Stojanović
Izvor: MONDO/Petar Stojanović

U posljednje vrijeme mnogo bure podiglo se u Gradskom Fudbalskom savezu Prijedor, nakon čega je ova organizacija izdala saopštenje za javnost, koje prenosimo u cjelini.

"Gradski Fudbalski savez Prijedor izražava duboko žaljenje zbog pokušaja rušenja, kako institucije samog Saveza, tako i fudbalske asocijacije na nivou Područja Prijedor, odnosno Fudbalskog saveza Republike Srpske čiji smo legalan i legitiman član.

Grupa predstavnika klubova okupljena oko gospodina Stojana Janjetovića, jednog od trojice kandidata za novog predsjednika GFS Prijedor u mandatnom periodu 2016- 2020. godine grubo je prekršila sportski fer-plej i dala sebi za pravo, da po ko zna čijim nalozima i interesima, destruktivno nastupi i preuzme rukovođenje Savezom.

Iza ove naše tvrdnje su neoborivi dokazi po pitanju delegata pojedinih klubova, u prvom redu najvećeg i najpoznatijeg, FK Rudar Prijedor čiji je Upravni odbor imenovao gospodina Mladena Parhamova za delegata na izbornoj Skupštini GFS Prijedor, a umjesto njega bez drugačije odluke UO kluba, sa podmetnutom punomoći pojavio se gospodin Petrašin Rodić. Isti taj gospodin Rodić, kao član Upravog odbora FK Rudar Prijedor digao je ruku za Slavišu Kralja kao kandidata za predsjednika GFS Prijedor, a otišao je na privatni skup u hotel ‘Prijedor’ i podržao opciju gospodina Stojana Janjetovića, inače sportskog direktora pomenutog kluba. O kakvom karakteru je riječ, najbolje govori ovaj detalj.

Stojan Janjetović koji na silu želi da postane predsjednik GFS Prijedor izdigao se iznad odluke Upravnog odbora kluba, nepoštujući organ koji ga je zaposlio u FK Rudar Prijedor i omogućio mu da obavlja funkciju sportskog direktora. On je samovoljom pokazao koliko poštuje instituciju kluba osnovanog 1928. godine i koliko je, ustvari, u službi FK Rudar Prijedor kojeg koristi isključivo za egoističnu promociju i lične interese, zanemarujući legalne i legitimne odluke čelnika kluba koje je potpisao predsjednik gospodin Branislav Rokvić. Janjetović silom i osionim metodama želi da se nametne kao predsjednik, a u klubu u kojem obavlja visoku funkciju niti je poželjan niti cijenjen jer kao sportski direktor je odgovoran za ispadanje iz Premijer lige BiH. Valjda je sve rečeno?!

Jezikom mržnje pokupljenim na ulici, uz krajnje primitivan i provincijski karakter kojim želi da prikaže cjelokupan fudbal u Gradu Prijedoru Stojan Janjetović je širio laži i obmane u čemu je posebno prednjačio na društvenim mrežama koristeći ih za svoju prljavu i neukusnu kampanju. Žalosno je što su ovakvi ljudi, uopšte, i dobili priliku da predstavljaju instituciju zvanu FK Rudar Prijedor.

Poseban smijeh izaziva slučaj delegata FK Mrakovica iz Kozaruše. Iako je kao delegat za Skupštinu GFS Prijedor predložen gospodin Elvir Softić, a zamjenski delegat gospodin Dragoslav Bašić, na nelegalnoj izbornoj Skupštini organizovanoj u režiji Stojana Janjetovića pojavio se gospodin Rifet Blažević?! Nekadašnji predsjednik GFS Prijedor, koji je nelegalno obavljao ovu funkciju, a dok je na njoj bio ‘pokupio’ je i uslovnu sudsku kaznu zbog izazivanja opšte opasnosti na utakmici finala Kupa Grada Prijedor OFK Brdo - Brzi. Kako je moguće da Blažević bude delagat i u čije ime, s obzirom da ga matični klub nije ni predložio?

Takođe, OFK Berek 1975 je podržao Slavišu Kralja za novog-starog predstavnika GFS Prijedor, a njegov predstavnik Samir Zulić nije ispoštovao odluku Upravnog odbora kluba koji ga je delegirao i izdigao se iznad njega.

U posljednjih godinu dana, otkako je na vanrednim izborima Slaviša Kralj izabran za predsjednika, Gradski FS Prijedor trpi razna maltretiranja, podmetanja, opstrukcije, a pojedini članovi su bili izloženi i fizičkim prijetnjama i napadima. Kao da ne živimo u urbanom Gradu i društvu već u srednjem vijeku. Svoj nerad i samovolju dugu sedam godina pripisuju nam oni čije smo katastrofalne rezultate nastojali da ispravimo u minulih godinu dana i fudbalu u Gradu Prijedoru vratimo dostojanstvo. Usput, da kažemo da ti isti koji žele lažima nas da ocrne za vrijeme svog rada u GFS Prijedor nisu imali ni memorandum, a kamoli poslovnike o radu Skupštine i Upravnog odbora!

Od 19 delegata Skupštine GFS Prijedor na Skupštini u zgradi Rudničke direkcije ostalo je 10, po Statutu legalnih i legitimnih, dakle natpolovična većina, kod Stojana Janjetovića bilo ih je devet, a dvojica su dodani iz klubova koji se ne takmiče i nisu registrovani u PFS Prijedor - Ljubija i Trnopolje. I ovaj podatak govori da je Stojanu Janjetoviću lični interes i funkcija bitnija od opšteg i fudbala.

Želimo da napomenemo da je od 13 klubova GFS Prijedor njih šest dalo glas za Slavišu Kralja kao predsjednika (Rudar Prijedor, OFK Berek 1975, Radnik-Urije, Gomjenica, Rasavci i Bratstvo), isto toliko i za Stojana Janjetovića (Mrakovica, Kozara, OFK Brdo, FSA Prijedor, Brzi i Sloga), dok je Omarska predložila svog kandidata Svetozara Krecelja. Na osnovu onoga što se dogodilo jasno je da su se pojedinci izdigli iznad samih klubova, ali to je veći problem za same te sportske kolektive nego za GFS Prijedor.

GFS Prijedor će u petak, 3. juna sazvati vanrednu konferenciju za novinare i upoznati javnost sa ostalim detaljima vezanim za pokušaj destrukcije i paralize fudbala u Gradu Prijedoru, odnosno pokušaja povratka u prošlost kada je Grad Prijedor bio na fudbalskoj margini i u sjeni pojedinaca.

Sve odluke donesene na izvještajno-izbornoj sjednici Skupštine održanoj u zgradi Rudničke direkcije biće valjano i uredno proslijeđene u Područni Fudbalski savez Prijedor, a samim tim i u Fudbalski savez Republike Srpske. Bez obzira na sve pokušaje destabilizacije GFS Prijedor će i dalje ostati na čvrstim nogama i zacrtanoj politici u kojoj će fudbal biti ispred svih ličnih interesa i gladi za funkcijama kako bi pojedinci popravili svoj, dobro poljuljani i srušeni, društveni status.

U nadi da će u Prijedoru fudbal i dalje pobijediti sve one koji ulaze u njega zbog sebe, sportski vas pozdravljamo i nadamo se da će zavedeni klubovi, ili pojedinci koji su radili protiv svoje baze, vrlo brzo shvatiti da su pogriješili i da nisu bili u službi fudbala već pojedin(a)ca", navodi se u saopštenju Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC