• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolinda "vatrenima": Ujedinite turbulentnu zemlju

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u svojoj kancelariji na Pantovčaku hrvatske fudbalere uoči njihovog odlaska u Francusku na Euro 2016 s porukom da ih političke turbulencije u zemlji ne ometu na putu ka pobjedi.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je upozorila okupljene reprezentativce Hrvatske na čelu s selektorom Antom Čačićem kako "Hrvatska prolazi kroz turbulentne stvari i kroz raščišćavanje nekih stvari na političkoj sceni".

"Međutim, život ide dalje i želim da upravo ovaj sastanak s vama danas pruži svima priliku, nadu i dobar primjer kako se svi u Hrvatskoj možemo ujediniti u ideji zajedništva, podržavajući našu reprezentaciju, našu 'repku'. A uz naše srce vatreno, koje će za vas navijati svim žarom, vjerujem da ćete se svi voditi tom mišlju vodiljom i da ćete dokazati koliko u Hrvatskoj ima talenta i želje i snage za pobjedom", poručila je predsjednica.

"Svi mi vjerujemo u vas, ja vjerujem u vas i veselim se svakoj utakmici koja je pred nama. Molim vas da ne osjećate pritisak, nego igrajte sa srcem, kao što uvijek igrate, vodite se mišlju da ste vi najbolji među hrvatskim fudbalerima i da ste time najbolji ambasadori Hrvatske", poručila je predsjednica.

Istakla je kako u svijetu svi spominju imena hrvatskih sportista, umjetnika i naučnika, no rijetko ko ime pokojeg političara, poručila je.

Predsjednici se na prijemu i dobrim željama zahvalio kapiten "vatrenih" Dario Srna koji je poručio kako će se svi boriti do zadnje minute da osvjetlaju obraz "Lijepe naše".

Potom je Srna predsjednici uručio dres reprezentacije Hrvatske s imenom "Kolinda" i brojem 9 na poleđini.

Hrvatska reprezentacija nastup na Euru 2016 u Francuskoj otvara utakmicom protiv Turske 12. juna u Parizu, na stadionu "Park prinčeva".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC