• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EURO 2016: Statističke "pikanterije"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Ko je najmlađi, a ko najstariji učesnik predstojećeg fudbalskog šampionata Evrope u Francuskoj? Pročitajte i saznajte ostale zanimljivosti...

 Euro 2016: Zanimljivosti Izvor: MONDO - ilustracija/Mario Milojević
Izvor: MONDO - ilustracija/Mario Milojević

  Englez Markus Rašford (rođen 31. oktobra 1997. godine) najmlađi je fudbaler koji će nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje će početi u petak, 10. juna, u Francuskoj.

Gabor Kiralji (Mađarska) i Šej Given (Irska) jedina su dva 40-godišnjaka koja će biti na EP-u, Kiralji, rođen 1. aprila 1976. godine, biće najstariji igrač na EURO 2016.

Engleska će imati najmlađu ekipu, s prosjekom starosti igrača 25,39 godina, dok je najstariji tim Republika Irska (29,39). Irci u igračkom kadru imaju i najviše fudbalera starijih od 30 godina, njih čak 11.

Švajcarska od svih 24 učenika šampionata ima najviše tinejdžera. čak trojicu. Osim Švajcaraca, niti jedna reprezentacija na EURO 2016 neće imati više od jednog tinejdžera. Tinejdžeri su još u sedam nacionalnih timova "trikolorima", Portugalu, Ukrajini, Francuskoj, Poljskoj, Turskoj, Hrvatskoj i Engleskoj.

Kostel Pantilimon (Rumunija), visok 203 centimetra, biće najviši igrač na prvenstvu Starog kontinenta. Najniži na popisu igrača na EP-u je Lorenco Insinje (Italija) (163 centimetra).

Ekipno najviši u prosjeku su Šveđani (1,86 metara), dok će najniži tim u Francuskoj činiti aktuelni prvaci Evrope, Španci (1,80 metara).

Kilažom najteži učesnici šampionata Evrope su aktuelni prvaci svijeta, Nijemci. Težina njihovih igrača u prosjeku je 80,30 kilograma. Najlakši tim ima Turska (u prosjeku po reprezentativcu 74,30 kilograma).


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC