• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIH će ipak gledati EURO 2016!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Radio-televizija BiH (BHRT) prenosiće utakmice EURO 2016, pošto je u posljednjem trenutku postignut dogovor o otkupu TV prava.

Fudbal će se ipak ovog ljeta gledati na malim ekranima u BiH!

Prenosi utakmica EURO 2016 na BHRT-u dovedeni su u pitanje zbog duga od oko šest miliona švajcarskih franaka koji javni servis ima prema EBU, a dan D je ipak bio pozitivan za ljubitelje fudbala u BiH.

Evropska radio-difuzna unija dala je rok BHRT-u do danas da uplati milion i 250 filjada evra koliko koštaju TV prava za EURO, a nakon što je BHRT uplatio deset odsto tih sredstava, odlučeno je da se ipak dozvole TV prenosi na BHRT-u..

„Mi smo iz nekih vlastitih izvora, u vrlo teškoj finansijskoj situaciji, bili u mogućnosti da uplatimo simbolični dio tih ukupnih sredstava. Dogovor je da ostatak sredstava uplatimo od prihoda od marketinga. Sve što BHRT zaradi po ovom osnovu od marketinga biće proslijeđeno EBU, ali ni taj iznos neće sigurno biti dovoljan da se plati puna suma za TV prava za EP“, izjavio je za MONDO generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović.

On je dodao da se nije odustajalo ni u jednom trenutku, čak ni kada je stigla informacija o mogućoj suspenziji iz članstva EBU, te da su veliki napori BHRT.a uz razumijevanje ljudi iz EBU urodili plodom te da će građani BiH moći gledati EURO 2016 na programu BHT1.

Generalni direktor BHRT je, međutim, upozorio da je javni servis BiH i nakon ovog rješenja u velikim problemima.

„I dalje ostaje problem rješenja stabilnog i kvalitetnog finansiranja kako BHRT-a tako i dva entitetska emitera. Ukupni dug prema EBU je preko šest miliona švajsarskih franaka i on datira iz 2004. Godine po raznim osnovama“, rekao je Karamehmedović.

Gledaoci BHRT-a od petka 10. juna moći će pratiti EURO 2016, a u četvrtak će u programu BHRT-a moći da prate prate i specijalni koncert Davida Gete povodom Evropskog prvenstva, najavljeno je iz BHRT-a.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC