• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirin Kup stigao u Sarajevo (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Trofej Kirin Kupa, kojeg je reprezentacija Bosne i Hercegovine u Japanu osvojila prije nekoliko dana osvojila, stigao je jutros u Sarajevo.

 Reprezentativci BiH sa trofejom Kirin Kup stigli u Sarajevo Izvor: Samir Cacan/MONDO

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stiglo je nekoliko članova bh. delegacije među kojima su bila samo tri igrača.

Riječ je o fudbalerima koji nastupaju u Premijer ligi BiH, a to su Zvonimir Kožulj, Miroslav Stevanović i Aleksandar Kosorić.

Aleksandar Kosorić nije krio oduševljenje trijumfom u "Zemlji izlazećeg Sunca".

„Otišli smo s namjerom da osvojimo ovaj trofej. Da pobijedimo obje utakmice. Atmosfera je bila odlična od prvog dana okupljanja do posljednje utakmice. Pokazali smo jednom zajedničkom igrom da smo prava ekipa i da imamo to što mnogi drugi vjerovatno nemaju tu porodičnu atmosferu. Na kraju smo došli do zasluženog trofeja koji je najdraži za sve nas jer je ovo prvi trofej u istoriji bh. fudbala“, kazao je Kosorić.

Igra Zmajeva dosta se razlikovala od onih u prethodnim mečevima, a o tome šta je selektor Mehmed Baždarević tražio od igrača Kosorić kaže:

„Selektor je tražio da budemo ekipa od prve do zadnje minute, da budemo ozbiljni u svim zadacima koje je postavio pred nas i vjerovao je da ćemo doći do cilja ako to ispunimo.“

Podsjećamo, u Japanu je BiH do trofeja došla pobjedom nad Danskom nakon 2:2 u regularnom dijelu utakmice i boljeg izvođenja jedanaesteraca (5:6), a zatim i nakon preokreta protiv domaćina turnira 2:1.

Bosna i Hercegovina kvalifikacije za naredni „mundijal“ počinje protiv Estonije u Zenici 6. septembra. BiH je još u grupi i sa selekcijama Belgije, Grčke i Kipra. U periodu odigravanja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine BiH će odigrati i dvije prijateljske utakmice s domaćinom Svjetskog prvenstva Rusijom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC