• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KIRIN KUP: "Zmajevi" u finalu, Vranješ pocrvenio!

Autor mondo.ba

U prvoj utakmici na Kirin Kupu u Japanu, fudbaleri Bosne i Hercegovine savladali su Dansku nakon penala. U regularnih 90 minuta bilo je 2:2, a nakon vođstva Danaca 2:0, "zmajeve" je do izjednačenja vodio dvostruki strijelac Milan Đurić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće u finalu Kirin Kupa u Japanu, nakon što je danas u polufinalnom meču, nakon boljeg izvođenja penala, savladala reprezentaciju Danske 4:3 (2:2).

Tim Mehmeda Baždarevića imao je zaostatak od dva gola na pauzi između dva poluvremena, ali je sjajni napadač Ćezene Milan Đurić sa dva gola u nastavku donio izjednačenje i penale, nakon kojih su "zmajevi" uspjeli da savladaju Skandinavce i plasiraju se u finale, gdje će im rival biti bolji iz duela domaćina Japana i Bugarske, koji je na programu od 12:40.

BIH - DANSKA 2:2 (0:2) penali 4:3
/Đurić 52, 84 - Kjer 22, Fišer 41/

U prvih 45 minuta Danska je izgledala daleko bolje u polju, a Skandinavci su preko defanzivca Simona Kjera stigli do prednosti u 22. minutu. U finišu prvog poluvremena Viktor Višer drugi put savladao je Ibrahima Šehića i činilo se tada da "zmajevi" neće uspjeti da se raduju.

Ipak, nastavak je donio mnogo bolju igru bh. reprezentativaca. Sjajan je bio Milan Đurić, koji je u svom stilu, glavom, nakon centaršuta Ognjena Vranješa u 52. minutu prvo smanjio na 1:2, a onda šest minuta prije kraja meča pogodio za 2:2. Ovaj put asistent je bio Sead Kolašinac.

Posljednjih 20 minuta regularnog dijela meča, BiH je igrala bez asistenta kod prvog gola, Ognjena Vranješa, koji je u 70. minutu zbog drugog žutog kartona morao ranije u svlačionicu. BiH je tako dvije uzastopne prijateljske utakmice završila sa igračem manje (u porazu od Španije 1:3 Emir Spahić zaradio direktno isključenje).

Penal lutrija pripala je "zmajevima" 4:3, a strijelci sa "bijele tačke" bili su Rade Krunić, Armin Hodžić, Miroslav Stevanović i Haris Medunjanin.


Bosna i Hercegovina-Danska: Izvođenje penalaby redakcija1

BIH: Šehić, Vranješ, Kolašinac, Šunjić, Cocalić, Hadžić (46' Hodžić), Grahovac (46' Vrančić), Medunjanin, Duljević (82' Stevanović), Hajrović (73' Sušić), Đurić (89' Krunić). Selektor: Mehmed Baždarević.

DANSKA: Šmajhel, Kjer, Dalsgard, Vestergard, Durmisi (86' Ankersen), Kristensen, Delani (46' Jensen), Eriksen, Hojbjerg (61' Kvist), Rasmusen, Fišer (61' Šene). Selektor: Age Harajde.

Pogledajte golove:

0:1 (Kjer, 22)

Bosna i Hercegovina-Danska 0:1by redakcija1

0:2 (Fišer, 41)

Bosna i Hercegovina - Danska 0:2by redakcija1

1:2 (Đurić, 52)

Bosna i Hercegovina-Danska 1:2by redakcija1

Crveni karton Vranješa (70)

Crveni karton Vranjesaby redakcija1

2:2 (Đurić, 84)

Bosna i Hercegovina-Danska 2:2by redakcija1

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC