• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Rusi krivi, Englezi nisu?

Autor mondo.rs

Evropska fudbalska unija zvanično je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Rusije. Englezi izbegli kaznu.


Za trodnevne nerede u Marseju i na stadionu Velodrom, kao i posle meča Engleska - Rusija (1:1) kriva je, za UEFA, samo jedna strana - ruska.

POVEZANE VIJESTI

 Evropska fudbalska unija (UEFA) otvorila je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Rusije posle mnogobrojnih incidenata navijača.

UEFA tereti Ruse jer su njihove pristalice napale suprotne navijače, rasističkih povika i paljenja baklji, navodi se u saopštenju UEFA.

Ujedno, UEFA neće pokrenuti nikakvu akciju da se kazni Fudbalski savez Engleske, iako su i tamošnji navijači učestvovali u tučama širom Marseja i na stadionu.

Engleski navijači, zajedno sa ruskim, izazivali su nerede pre utakmice u marsejskoj Staroj luci, nekoliko njih je uhapšeno i povređeno, a lokalna policija morala je da koristi suzavac kako bi smirila situaciju.


Policija u Marseju saopštila je da je povređeno 35 ljudi u sukobima fudbalskih huligana iz Rusije i Engleske.  Regionalni šef policije Loran Nunez rekao je kratko da su sve povrede lakše. On nije odmah odgovorio na pitanje o navodima da je jedan Britanac u kritičnom stanju.

Francuske vlasti branile su svoje službe bezbednosti pošto su mediji uživo prenosili surove huliganske tuče u Staroj luci Marseja i okolnim ulicama pred subotnju utakmicu.

Lider francuskih socijalista Žan-Kristof Kambadelis branio je policiju svoje zemlje, a za nasilje je okrivio "pijane kretene".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC