• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je UEFA videla ovu zastavu?

Autor mondo.rs

Zbog parole istog tipa Milorad Čavić izbačen je sa EP, a pojedinim klubovima zatvarane tribine i izricane novčane kazne.

Na "Velodromu" u Marseju, u prvom redu tribine na kojoj su bili Albanci, jasno je mogao da se vidi transparent sa porukom:

"Kosovo je Albanija"

UEFA i da nije htela, nije mogla da ne vidi poruku koja je preneta celom svetu.

Podsećamo, upravo je Disciplinska komisija UEFA poruke "Kosovo je Srbija" svojevremeno okarakterisana kao anti-albanske, političke i rasističke, pa su mnogi klubovi čiji su navijači isticali takve parole bili kažnjavani i novčano i zatvaranjem dela tribine na kojoj je istaknut "sporni" transparent.

Kažnjavani su navijači Lokomotive, Zenita, Pari Sen Žermena, a provukli se fanovi Intera i Real Madrida, koji zbog transparenata "Kosovo je Srbija" nisu dobijali kazne, jer se radilo o nacionalnim takmičenjima.

Najdalje, međunarodne organizacije otišle su 2008. kada je srpski plivač Milorad Čavić udaljen sa Evropskog prvenstva u Ajndhovenu jer se na pobedničkom postolju posle trke na 50 metara delfin pojavio u majici sa natpisom "Kosovo je Srbija".

Tada je saopšteno da je to bila "čista politička akcija i povreda pravila".

"Disciplinska komisija LEN-a odlučila je da suspenduje Čavića sa daljeg takmičenja na Evropskom prvenstvu", navodi se u saopštenju te organizacije.

UEFA je uglavnom bila dosledna u stavu da je mešanje politike i sporta zabranjeno i kažnjivo. Videćemo koliko dosledna...

Kad su albanski navijači u pitanju, njihove provokacije uperene ka Srbima i Srbiji nisu retke, a suvišno je da podsećamo na Beograd i "slučaj dron", kada je istaknuta zastava takozvane Velike Albanije, koja obuhvata delove današnje Crne Gore, Srbije i Makedonije.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Luxus

UEFA Mafia!

pop73

Vidjela je, kako da ne. Oni se samo bave Srbima i Rusima.

Jaaa

Kakve veze ima,pa nisu je Srbi pokazali pa da ih suspenZuju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC