• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kopa Amerika: Golovi, šanse, tuča!

Autor mondo.rs

Odlična zabava u Sijetlu, gde je odigrano prvo četvrtfinale. Amerikanci se sada odmaraju i navijaju za Venecuelu.

Odlična fudbalska zabava u Sijetlu!

U prvom četvrtfinalu Kopa Amerika, dva gola, tri velike šanse, dva crvena kartona i pobeda organizatora turnira, Sjedinjenih Država, nad neugodnim Ekvadorom – 2:1 (1:0).

"Jenkiji" Jirgena Klinsmana sada čekaju ishod utakmice Argentina – Venecuela da bi saznali rivala za finale.

Na stadionu Sijetl Sihoksa, kolumbijski arbitar Vilmar Rodan imao je pune ruke posla, a u 52. minutu, posle velike kavge, morao je da isključi i Džermajna Džonasa i Antonija Valensiju, posle čega su dva tima nastavila sa desetoricom, a utakmica postala samo još dinamičnija.

Prvu šansu na meču imali su gosti, a kad nisu oni – pogodili su domaći. Najbolji američki fudbaler Klint Dempsi sjajno je glavom "sasekao" centaršut Džonsa u 22. minutu i savladao Aleksandera Domingeza, postigavši treći gol na turniru.

Tri pogotka imaju i Leo Mesi i Filip Kutinjo, čiji je Brazil, poput Urugvaja, eliminisan u prvoj fazi takmičenja.

Samo pet minuta posle prvog, Dempsi je mogao da postigne i drugi gol, ali je ovog puta bio bolji Domingez, koji je odbranu utakmice zabeležio u 42. minutu kada je Alehandro Bedoja morao bolje da reaguje u sjajnoj šansi.

U drugom poluvremenu prvo isključenja, pa prilike.

Strelac Dempsi je u 65. minutu zabeležio i asistenciju kada je povezao s golom Gjasija Zardesa, međutim kada se činilo da je Ekvador slomljen i da će SAD rutinski do polufinala – pogodak Majkla Aroja na centaršut Valtera Ajovija iz slobodnog udarca oživeo je utakmicu u potpunosti.

Guzan je maltene već bio savladan u 77. minutu, kada je Džeferson Montero centrirao a Ener Valensija zamalo bio neprecizan glavom za potencijalnih 2:2 i produžetke.

Na kraju, utisak je da su Ekvadorci previše srljali u završnici, pre svih Arojo i E. Valensija, koji su po četiri puta tukli ka Guzanu, uglavnom neprecizno.

SAD - Ekvador 2:1.
Izvor: YouTube



Amerikanci su na startu šampionata Južne Amerike, koji ove godine slavi 100. rođendan, poraženi od Kolumbije 0:2, da bi potom zaređali sa pobedama: Kostarika 4:0, Paragvaj 2:0 i Ekvador 2:1.

Sada će se ponadati podvigu Valensije nad Argentinom, koja ruku na srce "melje" redom na putu ka 16. tituli prvaka kontinenta, prvoj od 1993. godine.

Rekorderi po broju titula, Urugvajci (16), ispali su u prvoj fazi, kao i Brazil koji je sadam puta bio najbolji. Čile brani titulu osvojenu prošle godine u svojoj zemlji, posle dramatičnog finala sa Argentinom i penal serije.

SAD: Guzan – Džonson, Kameron, Bruks, Besler – Zardes (Birnbaum), Džons, Bredli, Bedoja (Zusi) – Dempsi (Bekerman), Vud.

Ekvador: Domingez – Paredes (Ajovi), Mina, Erazo, Ajovi – Noboa (Hebor), Gruezo (Ramirez) – A. Valensija, Arojo, Montero – E. Valensija.

Rezultati četvrtfinala:

Sijetl: SAD – Ekvador 2:1 (1:0)
/Dempsi 22, Zardes 65 - Arojo 74/

Foksboro: Argentina – Venecuela
/subota na nedelju/

Ist Raterford: Peru – Kolumbija
/petak na subotu/

Santa Klara: Meksiko – Čile
/subota na nedelju/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC