• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin: Srbija i BiH bolje od nekih učesnika EURA

Autor mondo.ba

Selektor Srbije Slavoljub Muslin smatra da su "orlovi" i Bosna i Hercegovina kvalitetom ispred nekih ekipa koje se takmiče na EURO 2016 u Francuskoj, ali i dodao da fudbal čini zanimljivim to što ne pobjeđuje uvijek bolji.

 Slavoljub Muslin: Srbija i BiH bolji od nekih učesnika EURA Izvor: MN PRESS

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde je u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine" naglasio da je EURO 2016 bilo mjesta za Srbiju i BiH.

"Po kvalitetu smo bolji od nekih učesnika šampionata i morali smo da budemo u Francuskoj, pogotovo kad vidite pojedine reprezentacije. Ne bih da spominjem imena, jer nema smisla, ali vrlo brzo će se pokazati da nisu vrhunska klasa. Mi i BiH, nažalost, nismo u Francuskoj isključivo zbog naših grešaka i sada nam ne ostaje ništa drugo nego da žalimo i pokušamo da napravimo dobar tim i kvalifikujemo se na Mundijal u Rusiji", izjavio je Muslin.

POVEZANE VIJESTI

Selektor "orlova" je na pitanje, koliko može Srbija u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, odgovorio da je "sve u rukama" njegovog tima ako bude "pravi".

"Znate kako, kada je bio žrijeb mnogi su rekli da smo u idealnoj grupi. Danas se vidi da to nije baš tako i da imamo jaku grupu. Od pet protivnika samo Moldavija i Gruzija nisu na EP. To dovoljno govori da nema laganih rivala. Međutim, i mi imamo kvalitetne igrače koji nas mogu odvesti na Mundijal. Ako odigramo onako kako najbolje znamo, naš plasman u Rusiju neće biti ugrožen", dodao je kormilar "orlova".

Muslin podržava ideju o formiranju regionalne lige.

"Ja se nadam da je to moguće i da će se desiti. Tako će se pojačati kvalitet fudbala i domaćih liga. Moći ćemo da pravimo igrače iz naših prvenstava. Nažalost, u svim reprezentacijama regiona igraju više fudbaleri iz stranih liga, a to je nekada u doba stare Jugoslavije bilo nezamislivo. Dakle, jedno od rješenja za kvalitet i napredak je i regionalna liga", zaključio je on.


Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Hahaha,pogledajte amatere sa Islanda kako su rasturili Portugal i zamislite stokilasa Ivanovica kako trci za njima ili nadmenog Kolarova,koji misli da ce svi svirati faulove,a on tuci sa 60 metara.Sreca pa nismo otisli. O Hrvatima i Albancima da ne govorim,samo bismo se izbrukali

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC