• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se vođa ruskih huligana...

Autor mondo.rs

"Nećemo ostaviti naše momke na cedilu", poručuje Alensadar Šprigin.

Vođa ruskih navijača Aleksandar Šprigin, koji očekuje da bude deportovan nazad u zemlju, obećao je danas preko Tvitera da neće ostaviti svoje momke na cedilu, dan pošto su tri ruska huligana osuđena na zatvorske kazne zbog nasilja prema Englezima u Marseju.

"Nećemo ostaviti naše momke na cedilu. Kada se vratimo kući donećemo odluku, ili ćemo se žaliti ili ćemo tražiti izručenje u domovinu", napisao je Šprigin.

Trojica Rusa osuđena su juče u prekršajnom sudu u Marseju na kazne zatvora od 12, 18 i 24 meseca, i protiv njih je odmah izdat nalog za hapšenje.

"Šokirani smo francuskim sudovima", napisao je preko Tvitera Aleksandar Šprigin iz pritvorskog centra kod Marseja gde čeka sa još 19 Rusa proterivanje nazad u Rusiju.

Osuđeni su iz grupe od 43 navijača privedenih pre dva dana nedaleko od Marseja u okviru istrage o neredima za vreme utakmice Engleska - Rusija. Od tog broja 20 ruskih navijača, među kojima i Šprigin, biće deportovano u ponedeljak, prema navodima francuskih vlasti.

"Jedan Francuz gađa Engleza flašom i dobije tri meseca zatvora uslovno i vrati se kući, a naši momci, njima se bez dokaza daju duge zatvorske kazne. Kakav užas!", još je napisao Šprigin.

Na istom suđenju juče u Marseju jedan 46-ogodišnji francuski reper dobio je tri meseca zatvora uslovno zbog bacanja flaše piva.

Od početka Evropskog fudbalskog prvenstva pored trojice Rusa prekršajni sud u Marseju osudio je još devet osoba, dva Francuza, šest Engleza i jednog Austrijanca na zatvorske kazne od mesec do godinu dana.

Državni tužilac Marseja Bris Roben rekao je sinoć upitan u vezi ozručenja osuđenih Rusa da ništa nije nemoguće i da sve zavisi od konvencija koje je Francuska potpisala ali da to pitanje još nije na dnevnom redu. Rekao je da to pitanje može da se postavi kada istekne rok za žalbu i presude postanu pravosnažne.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC