• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osokoljeni Hrvati prete Španiji

Autor mondo.rs

Hrvatska će u Bordou u utorak igrati protiv Španije, a Turska u Lansu protiv Češke. "Vatreni" planiraju da pobede "crvenu furiju".

Kada pretite aktuelnom evropskom prvaku i reprezentaciji koja godinama unazad igra najbolji i najlepši fudbal, onda morate da imate jake argumente.

Hrvati ih, za sada, imaju.

"Vatreni" su prema ocenama stručnjaka, ali i ostalih zaljubljenika u fudbal na Evropskom prvenstvu u Francuskoj pružili najbolje partije. Pobedili su Tursku u prvom kolu, dok su u drugom "mleli" Čehe skoro 80 minuta, da bi u poslednjih pet sve uprskali, ispustili 2:0 i čak osvajanje boda doveli u pitanje.

Pred meč između Španije i Hrvatske nameće se pitanje - da li su se "kockasti" oporavili od šokantnog finiša u Sent Etjenu.

Raspoloženje među igračima Hrvatske nije toliko mogla da pokvari ispuštena prednost, koliko skandalozno ponašanje huligana u trenucima kada je igračima podrška sa tribina bila najpotrebnija. Posle toga, sva dešavanja oko nacionalnog tima Hrvatske ostavljena su po strani, dok je u prvi plan izbio rat sa huliganima.

Ivan Rakitić je veliki optimista i smatra da je vreme da i Hrvati budu nagrađeni, pošto ih je, prema rečima asa Barselone, fudbal protiv Čeha surovo kaznio.

"Česi su iz jedne prilike postigli dva gola, fudbal nas je na toj utakmici previše kaznio. Sada moramo da se okrenemo Španiji. Biće teško, radi se o najboljoj reprezentaciji na svetu, ali važno je da razmišljamo o sebi, neka oni misle o nama", rekao je Rakitić, prenela je agencija Hina.

Rakitić je naveo da se hrvatska i španska ekipa dobro poznaju: "Svi sve znamo. Španci su ušli u pravi ritam. Svi su opasni, imaju iskustvo sa velikih takmičenja, mirnoću i znanje", dodao je Rakitić i posebno izdvojio svog saigrača iz Barselone Andresa Inijestu: "Inijesta je magija fudbala, šta drugo da kažem. Uživam što igram uz njega i što mogu da učim od takvog majstora. Svi uživamo kada on igra. Nadam se da se ispucao u prve dve utakmice i da će se protiv nas odmarati. Čuo sam se i sa ostalim igračima Barselone koji su u reprezentaciji Španije."

Hrvatska bi pobedom protiv Španije obezbedila prvo mesto u grupi, bodom bi zauzela drugo mesto, a eventualnim porazom bi mogla da padne na treće.

"Dokazali smo da možemo da se nametnemo, siguran sam da ćemo imati svoje prilike. Odlično se osećam, juče je bilo malo umora, danas je već bolje, ali sve ćemo staviti po strani. Nije dobro kalkulisati. Idemo po pobedu, mada znamo da nam je dovoljan i bod", rekao je Rakitić.

Utakmice poslednjeg trećeg kola Grupe D igraće se u utorak od 21 čas. Hrvatska će u Bordou igrati protiv Španije, a Turska u Lansu protiv Češke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC