• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kazna Portugalu zbog selfija s Ronaldom

Autor Anadolija

Iz UEFA-e naveli kako su nacionalni timovi odgovorni za ponašanja svojih navijača na stadionu.

Evropski fudbalski savez (UEFA) pokrenuo je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Portugala nakon sinoćnjeg završetka utakmice Portugal-Island u okviru Eura 2016 kada je navijač ušao na teren i uslikao se sa reprezentativcem Kristijanom Ronaldom.

Iz UEFA-e navode kako su nacionalni timovi odgovorni za ponašanja svojih navijača u smislu ponašanja na stadionu. Navijač Portugala je, nakon što je sudija označio kraj meča, utrčao u teren Parka prinčeva kako bi napravio fotografiju sa slavnim fudbalerom.

Ronaldo je, vidno nezadovoljan izgubljenom utakmicom i promašenim penalom, strpljivo čekao navijača da naprave zajedničku fotografiju te u dva navrata zaustavio zaštitare da navijača uklone sa travnjaka.

Ovakav potez fudbalera je, i nakon lošeg rezultata Portugala, izazvao lavinu pozitivnih komentara na društvenim mrežama i svjetskim medijima koji su ga nazvali "velikim čovjekom".

Inače, UEFA je pokrenula disciplinski postupak i protiv Fudbalskog saveza Mađarske nakon što su se mađarski huligani u subotu sukobili s redarima uoči meča protiv Islanda.

Ekstremni navijači Mađarske izazvali su incident oko sat vremena prije početka utakmice protiv Islanda, kada su masovno počeli da preskaču ogradu kako bi se priključili drugoj grupi navijača na tribini iza gola - za koju nisu imali ulaznice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC