• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA kriva za nerede na utakmici Hrvatske i Češke

Autor Anadolija

"Navijačima je bilo dozvoljen ulazak na na stadion s 30 minuta zakašnjeja. Jedan ulaz je bio zatvoren cijelo veče i oko 2.000 do 3.000 gledaoca nisu mogli ući na tribine kad je meč počeo" , kazao je prvi čovjek Sent Etjena

Prefekt Sent Etjena Evence Rišard okrivio je Evropsku fudbalsku asocijaciju (UEFA) zbog navijačkih nereda na utakmici Hrvatske i Češke Republike u petak, istakavši kako evropska krovna kuća fudbala nije na odgovarajući način ispunila svoj zadatak.

Pred kraj utakmice između Hrvatske i Češke (2:2), tačnije u 86. minuti grupa hrvatskih navijača bacila je na teren nekoliko baklji, a začuo se i jedan topovski udar. Sudija je kratko prekinuo utakmicu, a baklje su uklonjene s terena. Na tribini je došlo i do međusobne tuče između navijača Hrvatske.

Mediji prenose da je jedan hrvatski navijač koji je prokrijumčario baklju na stadion, uhapšen i naredne sedmice će biti izveden pred sud.

Rišard je za lokalne medije izjavio da je UEFA trebala rasporediti dodatnih 150 do 200 pripadnika sigurnosnih snaga na stadionu kako bi na "odgovarajući način ispunila svoj zadatak."

"Navijačima je bilo dozvoljen ulazak na na stadion s 30 minuta zakašnjenja. Jedan ulaz je bio zatvoren cijelo veče i oko 2.000 do 3.000 gledaoca nisu mogli ući na tribine kad je meč počeo", kazao je prvi čovjek Sent Etjena.

Evropska fudbalska asocija je zbog navijačkih nereda na pomenutoj utakmici pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). UEFA će kaznu zbog incidenata na stadionu u Sent Etjenu donijeti u ponedjeljak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC