• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sačuvan barut, mirne mreže: Francuzi prvi u grupi!

Autor mondo.rs

"Trikolori" i Švajcarci definisali su gornji deo tabele Grupe A.

Uskoro opširnije...

KRAJ UTAKMICE!

92' Švajcarci prete u nadoknadi! Džemaili je povučen u pakzennom prostoru Francuza, u skoku, ali arbitar Skomina procenjuje da to nije bilo dovoljan intenzitet za faul. Selektor Švajcaraca Petković se žali...

86' Paje je pokušao da i u ovoj utakmici pogodi u finišu, iz slobodnjaka, ali je šutirao lošije nego na prethodnim utakmicama.

74' Dimitri Paje trese prečku! Konačno uzbuđenje!

Sjajni Francuz, jedan od najboljih igrača dosadašnjeg toka prvenstva, iskoristio je centaršut Muse Sisokoa sa leve strane, "zategao" loptu u trku i zatresao okvir gola. Bila bi to još jedna lepotica u njegovoj izvedbi.

57' Grizman igra odlično večeras! Prošao je nekoliko igrača po levoj strani, šutirao snažno posle duplog pasa sa Žinjakom, ali je Somer izbio loptu preko gola, u korner. Da nije šut bio po sredini...

54' Pukla lopta! Grizman je napadao, Đuru se branio, obojica su đonom nagazila loptu i ona je pukla. Zaista neobična situacija...

- Švajcarci pokazuju želju da napadnu, ali još ne stvaraju šansu. Ipak, lopta je i dalje kod njih.

- POLUVREME

18' Ponovo Pogba! Prihvatio je loptu na centru, šutirao sa oko 20 metara i pogodio prečku. Francuski vezista je definitivno u prvom planu.

13' Pogba sada opasan po gol protivnika. Šutirao je iz prve, sa sedam-osam metara iskosa sa leve strane, ali je Somer odbranio i skrenuo loptu u korner.

8' Prvi prete Švajcarci! Đuru je umalo u petercu kaznuo lošu intervenciju Pola Pogbe. Legao je već na travu, kada je probao da preko glave zatrese mrežu. Ipak, "trikolori" su ga brzo okružili i sprečili opasnost.

- Meč je počeo!

Vreme je za poslednju rundu grupne faze!

Francuska i Švajcarska zaigraće u 21.00 čas međusobni duel u Lilu, a ishod predstojeće utakmice daće ime prvoplasiranog u Grupi A.

Francuzi su u prethodna dva kola sakupili maksimalnih šest bodova (Rumunija i Albanija), a Švajcarci su nakon trijumfa nad Albanijom remizirali sa Rumunijom, koja će večeras takođe vrebati svoju šansu.

Selektor domaćina Evropskog prvenstva, Didije Dešan, odlučio je da u Lilu od prvog minuta uvrsti u postavi Pjer Andre Žinjaka, umesto Olivijea Žirua. Uz napadača meksičkog Tigresa, u napadu će zaigrati i ofanzivac Atletiko Madrida Antoan Grizman, kao i heroj ovog tima, Dimitri Paje.

Na drugoj strani, selektor Švajcarske Vladimir Petković ispunuo je želju navijača, pa je umesto prilično nepreciznog Harisa Seferovića u špicu pružio priliku požrtvovanomo rezervisti Brilu Embolou, koji igra za Bazel.

Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu.

FRANCUSKA: Loris - Žale, Rami, Koščelni, Evra - Sisoko, Kabaj, Pogba - Grizman, Paje, Žinjak

ŠVAJCARSKA: Somer - Lihtštajner, Šar, Đuru, Rodrigez - Behrami, Džaka, Džemaili - Šaćiri, Mehmedi - Embolo.


TABELA: Francuska 6, Švajcarska 4, Rumunija 1, Albanija 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC