• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski huligan iz Moskve: Vratiću se u Francusku

Autor mondo.rs

Vođa ruskih huligana, koji je proteran iz Francuske, danas se vratio u Moskvu i poručio: "Imam plan da me Francuska opet vidi".



Sa ruskom zastavom u rukama, Aleksandar Šprigin je izašao iz aviona, kojim se, zajedno sa još 19 svojih "kolega", osumnjičenih da su se tukli i izazivali nerede, vratio sa Evropskog prvenstva u Francuskoj:

Čim je i kročio na moskovski aerodrom, poručio je: "Vratićemo se u Francusku, ništa nas neće sprečiti u tome". 

Za Šprigina se veruje da je pripadnik desničarske navijačke organizacije, a zapadni mediji za njega pišu da je "prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina".

On i njegovi pajtosi uhapšeni su u Francuskoj nekoliko dana posle velikih tuča i nereda u Marseju i drugim francuskim gradovima, u kojima su bukvalno pregazili Engleze. Odlukom francuskih vlasti oni su deportovani iz zemlje, a danas su letom iz Nice stigli na moskovski aerodrom Šeremetjevo.

Međutim, protiv njih nije podignuita nikakva optužnica, jer francuske vlasti nisu mogle da ih terete za određeno krivično delo.

"Imam veliku želju da se vratim (u Francusku). Imao sam karte za utakmicu Rusija - Vels, u ponedeljak uveče. Ali, čim vidim porodicu, planiram da se vratim na EP. Imam regularnu vizu, koja mi nije poništena. I budite uvereni da smo mi nevini", rekao je on reporterima koji su ga čekali na moskovskom aeordromu.

Drugi proterani navijač, 48-godišnji Vitalij Petrakov (navijač moskovskog Torpeda) kaže da su Rusi nepravedno optuženi i dodaje:

"Kada navijači Francuske dođu kod nas, na Svetsko prvenstvo 2018. godine, nadam se da ih niko neće pipnuti ili ih vređati".

Pripadnici ove navijačke organizacije skidaju odgovornost sa sebe.

"U Marseju je bilo na hiljade ruskih navijača, zajedno sa drugim gradovima bar 15.000. Pa, kako mi možemo da budemo odgovorni za pojedinačno postupanje ljudi?", zapitao se Ivan Mironov.

RUSKI POLITIČAR BRANI HULIGANE!? "Bravo, momci!"


FOTOGRAFIJE IZ FRANCUSKE



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC