• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maltežani bliži Zvezdi nego Farani

Autor mondo.rs

Deluje da će se crveno-beli u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pre sastati sa Valetom, nego sa Toršavnom.

Na Malti ili Farskim Ostrvima, gde će Crvena zvezda započeti kvalifikacije za Ligu šampiona?

Ne vole treneri kada do poslednjeg trenutka ne znaju ime rivala, ali čini se da u ovom slučaju to i nije problem. Crveno-beli su apsolutni favorit ko god da prođe u drugi krug.

A, čini se da je tome bliža Valeta, nego B36 Toršavn.

Šampion Malte ima mnogo više iskustva od rivala, ima nekoliko internacionalaca u svojim redovima i prvu zvezdu malteškog fudbala, legendarnog, doduše 35-godišnjeg, Majkla Mifsuda, koji je nosio dresove Kajzerslauterna, Koventrija i Barnslija. Uz to, dvostruki uzastopni prvak Farskih Ostrva posle 15 kola tamošnjeg prvenstva nalazi se na četvrtom mestu, sa 26 boda, odnosno devet manje od vodećeg KI Klaksvika, što pokazuje da i nije baš u formi...

Valeta je prošle sezone postala šampion Malte po 23. put od osnivanja 1943. godine. Za ovaj klub nastupaju četvorica Brazilaca, dvojica Argentinaca, Nigerijac, Italijan, Tunižanin i Kolumbijac, dok su u Toršavnu jedini stranci dvojica napadača, Poljak i Danac.

Minule sezone ekipa koju sa klupe vodi lokalni trener Pol Zamit osvojila je prvenstvo sa četiri boda više od Hibernijansa, a najbolji strelac tima bio je 25-godišnji Argentinac Federiko Falkone sa 16 pogodaka u 30 utakmica.

Pogledajte kako je proslavljena titula na ulicama Valete:

proslava
Izvor: YouTube


B36 je do titule vodio Ejdun Klakstejn, oslanjajući se na golove 28-godišnjeg Lukasa Sizleviča iz Poljske (10) i 31-godišnjeg Hansa Samuelsena (9), koji je u međuvremenu napustio klub.

Maltežani su kroz istoriju često bili učesnik evropskih kvalifikacija i imali su za rivale neka poznata imena, međutim, bez ikakvog zapaženog rezultata, dok su Farani prvo kolo prošli tek dva puta, poslednji put još pre 10 godina.

Vredno pomena je i to da je B36 Toršavn dve sezone (1997/98 i 1998/99) sa klupe vodio Tomislav Sivić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i selektor mlade reprezentacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC