• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real Madrid ispravlja grešku veka - novi Makelele!

Autor mondo.rs

Kada je Florentino Perez 2003. godine odlučio da se "otarasi" Kloda Makelelea nije ni slutio da će to biti najgori potez koji će povući kao predsednik Real Madrida. Trinaest godina kasnije ima šansu da se ispravi.

N'Golo Kante je definitivno jedan od najtraženijih fudbalera u predstojećem prelaznom roku.

"Motor" ekipe Lester sitija koja je na neverovatan način "pokorila" Premijer ligu u tek završenoj sezoni i tako sebi trasirala put ka top-listama najvećih iznenađenja u sportu - ipak nije tako daleko od napuštanja ovog tima.

Reprezentativac Francuske je i na Evropskom prvenstvu pokazao koliko može da bude važan "šraf" u svakoj ekipi, bilo napadačkoj ili onoj koja brine o kontranapadima, pa nije čudno što se za njega interesuje najbogatijiji i najuspešniji klub na svetu Real Madrid. 

Predsednik ovog kluba Florentino Perez povukao je radikalne poteze u januaru i umesto iskusnog Rafaela Beniteza u "vatru" bacio Zinedina Zidana, a ovaj mu je vratio osvajanjem 11. titule u Ligi šampiona za "kraljevski klub". Za neiskusnog Francuza bila je to sjajna polusezona, ali na redu je važan prelazni rok pre nego što na snagu stupi zabrana transfera za Madriđane.

Pre trinaest godina Zinedin Zidan je bio fudbaler Real Madrida i bio je svedok jednog od najgorih poteza koje je, i tadašnji, predsednik Florentino Perez povukao. Nije ni slutio koliko je Klod Makelele bio važan za "galaktikose", pa je odlučio da se odrekne tadašnjeg "motora" te ekipe. Usledile su sušne godine za Real Madrid...

Posle trinaest godina, Real Madrid ima šansu da vrati Kloda Makelelea. Novog Kloda Makelelea!

Otkako je po prvi put istrčao na terene u Engleskoj, malo ko je obraćao pažnju na njega u Francuskoj, svi su odmah uočili sličnost između njih. I za jednog i drugog se govori da su "kao na baterije", da su skromni, a Zinedin Zidan baš jednog takvog želi u ekipi.

"Kada gledam Kantea - kao da vidim Makelelea u ogledalu", kazao je Zinedin Zidan.

Real Madrid će po volji Zizua u toku ovog prelaznog roka pokušati da ukrade još jedno "čedo Premijer lige" i to za sumu od 25,5 miliona evra - kolika je izlazna klauzula ovog momka rođenog 1991. godine.

Ukoliko dođe u Real Madrid imaće konkurenciju u vidu Brazilca Kazemira, ali je sada samo pitanje - da li će Florentino Perez ispraviti grešku, ili će je ponoviti?

On se pita.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC