• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleska se ispromašivala i završila kao druga!

Autor mondo.rs

Roj Hodžson "promešao karte" za meč sa Slovacima i to mu se obilo o glavu. Njegovi igrači su imali veliki broj prilika, ali nisu savladali Kozarčika. Slovaci sa realnim šansama za prolazak sa treće pozicije.

"Gordi Albion" će težim putem morati kroz nokaut fazu!

Roj Hodžson je utakmicu protiv Slovačke iskoristio da odmori neke od igrača koji su igrali u prethodna dva meča, pa je napravio šest izmena i na klupi ostavio i kapitena Vejna Runija, ali je u nastavku meča ipak morao da "pozove" najbolje u pomoć.

To mu nije bilo dovoljno za pobedu...

Džejmi Vardi i Adam Lalana su imali najbolje šanse za Engleze, Martin Škrtel je sa gol-linije izbacio loptu Delea Alija, ali nijedna od njih nije pretvorena u tri boda.

SLOVAČKA - ENGLESKA 0:0

Pošto su Velšani u Tuluzu lako savladali reprezentaciju Rusije (3:0), i tako je definitivno zakucali na dno tabele, oni su izbili na prvo mesto grupe "B", pa će sa lakše pozicije u nokaut fazu. Engleze iz tog razloga očekuje deo žreba u kojem je Francuska, a u osmini finala će se sastati sa drugoplasiranim iz grupe "F".

Što može da bude bilo ko: Austrija, Portugal, Mađarska ili Island.

Englezi su uprkos razočaravajućem rezultatu imali veliki broj prilika. Uputili su ka golu Slovačke više od 25 udaraca, ali je svega pet išlo u okvir gola. Kozačik je retko kada imao posla, uglavnom su udarce ka golu zaustavljali njegovi odbrambeni igrači.

Roja Hodžsona verovatno očekuju kritike zbog odmaranja igrača, naročito Vejna Runija, a baš je njegovim ulaskom Engleska zaigrala bolje. Džejmi Vardi je u prvom poluvremenu bio u dve situacije, Kozačik mu je odbranio i "jedan na jedan", a sjajno je intervenisao i pri udarcu Adama Lalane sa ivice šesnaesterca.

Slovaci su "izginuli" u borbi za bod, pa imaju velike šanse da se kao trećeplasirani plasiraju u nokaut fazu.

TABELA: Vels 7, Engleska 5, Slovačka 4, Rusija 0.

SLOVAČKA: Kozačik - Hubočan, Djurica, Škrtel, Pekarik - Vajs (Skrinijar), Hamšik, Pečovski (Đomber), Kucka, Mak - Duda (Švento).

Selektor: Jan Kozak.

ENGLESKA: Hart - Bertrand, Smoling, Kejhil, Klajn - Henderson, Dajer, Vilšir (Runi) - Lalana (Ali), Staridž (Kejn) i Vardi.

Selektor: Roj Hodžson.

N A J A V A 

Rivali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. biju bitku za prvo mesto u grupi B na EURO2016!

Obe reprezentacije su ostvarile neočekivane rezultate u prvom kolu. Englezi su šokantno primili gol od Rusa u nadoknadi vremena (1:1), dok su Slovaci prošli još gore pošto su poraženi od Velsa (2:1). Međutim, uoči međusobnog okršaja može se reći i da se bore za prvo mesto na tabeli.

Roj Hodžson je dobro "promešao sastav", pa su tako u timu šestorica novih fudbalera, a najvažniji izostanak je svakako onaj Vejna Runija koji je do sada igrao na sredini terena. Hodžson odmara i bekove, centralne veziste, ali i Harija Kejna koji se do sada nije naročito dobro pokazao na ovom prvenstvu, pa će Lalana i Vardi pomagati Staridžu.

Jan Kozak je verovao timu koji je izveo u pobedi protiv Rusa.

Ovom meču su prethodili sukobi navijača dve reprezentacije u Sent Etjenu.

Ovo je četvrti put da se Engleska i Slovačka sastaju, a "Gordi Albion" je daleko uspešniji pošto je pobedio u sva tri prethodna duela. Bilo je 2:1, 2:1, 4:0...

Da li je vreme za revanš?

Meč se igra u Sent Etjenu, a sudi španski sudija Karlos Velasko. 

TOK MEČA: 

90+3 - Kraj!

83' - Englezi su "stisnuli" Slovake u kazneni prostor, ali gola nema. Vejn Runi je trenutno najagilniji.

76' - Poslednja izmena kod Engleza. U igru će Hari Kejn umesto Danijela Staridža. Rizična izmena s obzirom na to da je Erik Dajer pre nekoliko minuta ležao na travi zbog povrede...

71' - STARIDŽ!

Nije ga dugo bilo u igri, ali se sada kao mačka prišunjao golu Kozačika, ali je i promašio. Sjajna lopta u prostor, golman i štoperi su kasnili, ali je i Staridž bio kraći za nekoliko milimetara.

61'- AU!

Slovaci su spasili sa gol linije. Strašan prodor Hendersona po desnoj strani i sjajna lopta na drugu stativu odakle je rezervista Dele Ali sjajno tukao, ali su Slovaci iali mnogo sreće u ovoj situaciji, pa je Škrtel izbacio loptu.

56' - Vajs!

Sve su hrabriji Slovaci, a sada ulazi Vejn Runi umesto Džeka Vilšira.

51' - Prvi važan detalj u drugom poluvremenu je hrabrija Slovačka koja preko Pekarika "probija" Bertranda za šta je Englez "nagrađen" žutim kartonom, ali se Džo Hart istakao posle slobodnog udarca.

Odmah potom greška Smolinga i luda sreća za Engleze, pa ulazak Klajna u pet metara i šut preko gola!

45' - Kraj poluvremena u kome je Engleska dominirala, ali nije uspela da jednu od pet-šest šansi pretvori u pogodak. 

33' - LALANA!

Ovo je bila najbolja šansa do sada. Englezi, može se reći, bez sreće. Dugo je trajao napad koji je pokrenuo Džek Vilšir, a završio se udarcem Adama Lalane sa "penala". Sjajno je po desnoj strani prošao Džejmi Vardi, odlično ostavio loptu za Lalanu, ali opet Kozačik brani maestralno.

24' - Slovaci prete po prvi put preko Maka, ali Pečovski odmah dobija žuti karton na drugoj strani zbog faula nad Džejmijem Vardijem.

17' - ČETVRTA ŠANSA!

Kozačik je ispao heroj Slovačke pošto je sada sjajno odbranio pokušaj Džejmija Vardija koji je jurišao na "jedan na jedan". Pratio je Škrtel Vardija, ali nije uspeo da ga sustigne, međutim, Kozačik je na vreme izašao i skratio ugao.

16' - Henderson! 

Treća dobra šansa za Engleze koji su rešeni da rano postignu gol. Sjajan napad sada sa leve strane, savršen prijem Džordana Hendersna na desnoj i udarac iz okreta. Izblokirano...

11' - Lalana!

Englezi mnogo opasniji... Džejmi Vardi je svuda, a sada je sa ivice šesnaesterca ostavio sjajnu loptu za Adama Lalanu, a fudbaler Liverpula šutira po zemlji pored gola.

6' - Prvi pokušaj - kolenom!

Erik Dajer je duo gradio napad, Vilšir je loptu prebacio na desnu stranu, a oštru loptu Natanijela Klajna nije uspeo bolje da ukroti Džejmi Vardi. Lopta ga je praktično pogodila u koleno, ali je i tako zapretio golmanu Kozačiku.

1' - Meč je počeo. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC