• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velšani se igrali, Rusi se brukali - 3:0!

Autor mondo.rs

Ostrvljani bez problema savladali malokrvnu "Zbornaju" komandu i eliminisali je sa Evropskog prvenstva.

Jedan tim je hteo da igra i da pobedi, drugi je hteo samo da prođe vreme, da se meč što pre završi i da ode kući.

VELS - RUSIJA 3:0 (2:0)

Selekcija zemlje koja ima oko tri miliona stanovnika održala je čas "Zbornaji komandi", narednom domaćinu Svetskog prvenstva, a lekcije su bile: - kako se igra fudbal,  - kako se bori za svoju zemlju i kako se drži do sopstvenog ugleda.

Rusi su večeras pali na sva tri pitanja!

Golovima Arona Remzija u 11. minutu, Nila Tejlora u 20. i Gareta Bejla u 67, Velšani su ostvarili rutinsku pobedu, osvojili prvo mesto u Grupi A i produžili niz sjajnih igara u svom debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu.

Ovim trijumfom, uz remi Engleske i Slovačke, Vels je završio grupnu fazu kao prvoplasirani, što znači da će u narednoj rundi, 25. juna u Parizu igrati protiv trećeplasiranog iz grupe A, C ili D.

Ostrvljani su pokazali da mogu dosta, a koliko je to - teško je proceniti, jer su večeras naspram sebe imali u svemu nedoraslog protivnika, koga bi pobedila i daleko slabija ekipa od borbenih Velšana, vođenih potezima maestralnog napadača Reala i veziste Arsenala.

Posle ovog meča - svako odlazi na pakovanje. Velšani na pripremu za prvu rundu eliminacija, a Rusi za odlazak kući, bez ijedne pobede, jer su prethodno izgubii i od Velsa i osvojili samo jedan bod - u remiju protiv Engleske.

Vels je večeras postao najmanja evropska zemlja koja se ikad plasirala u nokaut fazu kontinentalnog prvenstva! Ona najveća će crveneti zbog ovakvog nastupa svog tima.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE - POBEDA VELSA 3:0!

87' Aron Remzi krenuo je po četvrti gol, ali se Akinfejev bacio na travu i izbio loptu u korner. Mirna atmosfera na stadionu, pesma Velšana i iščekivanje kraja utakmice.

- Ponižavanje ruskih fudbalera je u toku. Velšani se poigravaju na sredini terena, a Rusi ih tek s vremena na vreme napadaju, čisto da prekinu neprekidan niz dodavanja igrača u crvenom.

73' Selektor Velsa Kris Kolman pravi prvu izmenu.  Džo Alen, asistent kod prvog gola, napustio je teren, a umesto njega ušao je Edvards, koji je bio starter u prvoj utakmici.

- Garet Bejl postao je prvi igrač u istoriji evropskih prvenstava koji je postigao tri gola na prve tri utakmice ovog turnira!

68' 3:0 ZA VELS! BEJL! Aron Ramzi sjajno mu je asistirao, stvorio mu ogromnu šansu, koju sve ravnodušniji Akinfejev nije ni pokušao svom snagom da spreči... Udarac levom nogom, za potpuni debakl malodušnih Rusa!

Povrh loše igre, u nastupu Rusa je veoma lako uočiti koliko su klonuli na svaki način. Kada Akinfejev postavi dvojicu u živi zid - oni se razdvoje i dopuste Bejlu da šutira kao da pred njim nema nikoga. To je samo jedan detalj slike sa terena.

- Slucki je na poluvremenu zamenio Vasilija Berezuckog njegovim bratom, takođe defanzivcem Aleksejem Berezuckim. Samo pet minuta potom, iz igre je izveo i Romana Širokova, a na teren poslao Aleksandra Golovina, vezistu od 20 godina.

55' Novih 45 minuta - ista slika. Velšani kao da ne žele da krenu svom snagom, a kada konkretno zaprete - onda i prilično lako dođu do veoma ljutog Akinfejeva. Poslednji mu je zapretio Garet Bejl, u 54. minutu, ali je iskusn golman izbio loptu nogom u korner, bacivši se napadaču u noge na ivici peterca.

- Poluvreme -

Fenomenalna igra Velšana i potpuno razočaravajući nastup Rusa. Da li će pauza doneti bilo kakvu promenu na terenu? Prema viđenom - to je teško očekivati.

45' Velšani su ponovo došli nadomak još jednog gola! U možda i najlepšoj akciji dosad, lopta je došla do Remzija, on je s njom dotrčao do desetak metara od gola, ali je oklevao da šutne.

38' Evo ga i deseti šut u okvir gola Rusije! Ponovo Bejl! Najbolji igrač Velsa igra sjajno i defanzivci apsolutno nemaju šansu da ga zadrže!

36' Ohrabrio se Garet Bejl i pun samopouzdanja šutira sa više od 25 metara, pravo u Akinfejeva. Vels je do sada šutirao devet puta ka golu i sedam puta pogodio okvir. Rusi su to uradili smo jednom - i to na asistenciju svog golmana.

- Vels je potpuno nadigrao Ruse. Još jedan gol momaka u crvenom visi u vazduhu.

Pogledajte Tejlorov pogodak za 2:0

30' Umalo 3:0! Razočarani Akinfejev odbranio je čist zicer, a šutirao je Vouks. Ruski igrači izgledaju kao da ih je neko primorao da istrče na teren.

26' Prva šansa za Ruse! Akinfejev je daleko izbio loptu, "izbacio" Dzjubu na zicer situaciju pred Henesija, ali Velšanin izbacuje loptu u korner.

- Vels je u ovom trenutku ispred Engleske na tabeli Grupe B.

 - Rusi dozvoljavaju Velšanima ogroman prostor za manevar. Deluje da ova utakmica apsolutno ne može da ode u suprotnom pravcu od nagoveštenog.

Pogledajte Remzijev gol:

20' 2:0 ZA VELS! NIL TEJLOR! Ušunjao se levi bočni igrač iza leđa ruske odbrane, pa na miru birao, birao i odabrao u koji deo mreže će poslati loptu. To je uradio precizno, za duplirano vođstvo. To je njegov prvi bol u karijeri za reprezentaciju!

- Rusi su poslednji put prošli grupnu fazu 2008, kada su igrali i polufinale. Na putu ka najbolja četiri, te godine su eliminisali Holandiju, u četvrtfinalnom meču za pamćenje.

11' REMZI! VELS VODI! Sjajna asistencija Džoa Alena, koji šalje loptu kroz rusku odbranu. Ramzi je prihvatio loptu, istrčao pred "uspavanog" Akinfejeva i promenio rezultat. Ostrvljani veoma brzo konkretizuju bolju igru.

7' Velšani mirniji i pribraniji na početku. Bolje i tečnije kombinuju. Rusi još ne uspevaju da naprave konkretan napad.

2' Meč je počeo prilikom Velšana! Bejl je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Akenfejev bio na mestu. Rusija igra u belim dresovima, Velšani u crvenim.

NAJAVA:

Posle deset dana priče o incidentima i tučama svojih navijača, reprezentacija Rusije večeras igra meč odluke na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Leonida Sluckog od 21.00 čas zaigraće protiv Velšana, sa pobedom kao imperativom, jer su dosad osvojili samo jedan bod, u nadoknadi meča protiv Engleske.

Naspram Rusa, večeras će stajati Velšani, koji dočekuju meč svesni da bi i remi mogao da im znači kao pobeda, u slučaju da Engleska opravda ulogu favorita i savlada Slovake. Ako bude tako, Garet Bejl i saigrači proći će kao drugoplasirani.

Međutim, ostavimo kalkulacije za period posle utakmice. Pročitajte sastave u kojima će večeras ekipe istrčati na igralište stadiona Munisipal u Tuluzu.

RUSIJA: Akinfejev - Smoljnikov, V. Berezucki, Ignjaševič, Kombarov - Kokorin, Mamaev, Glušakov, Smolov - Širokov - Dzjuba.

VELS: Henesi - Čester, Vilijams, Dejvis - Gunter, Alen, Ledli, Tejlor - Ramzi, Voks, Bejl

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC