• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemci malo kasnili, ali Đurđić je sada Partizanov

Autor mondo.rs

Nikola Đurđić je SEDMI novi igrač Partizana u ovom prelaznom roku. Nije kraj. Iliev: "Prelazni rok kakav smo želeli".



Poslednjih nedelja bio je čest posetilac hale "Aleksandar Nikolić" (bivši "Pionir") gde je uživo gledao košarkaše Partizana.

Mnogi navijači Partizana želeli su da ga vide u crno-belom dresu i ispunila im se želja.

Predstavljanje Đurđića navijačima Partizana, odnosno sportskoj javnosti, malo je kasnilo, što je podgrejalo sumnje da nije sve završeno oko ovog transfera. Međutim, tačno u 11.30 časova, sportski direktor Partizana Ivica Iliev i Nikola Đurđić su se pojavili pred novinarima.

PRELAZNI ROK IZ SNOVA!

Ivica Iliev je istakao da je Partizan napravio prelazni rok kakav je želeo. "Ubeđen sam da smo jači nego prošle godine i ubeđen sam oko prolaska u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Mnogi uopšte ne rade zbog Evropskog prvenstva, a mi smo eto završili gotovo ceo posao već sada. Štoper je poslednji igrač koji bi kompletirao prelazni rok, odnosno zatvorili tim za prvenstvo i Evropu".

"Tek pre nekoliko minuta smo dobili zvanično potpisan ugovor od strane Augzburga. Procedura je malo duže trajala, trebalo je rešiti neka pravna ptanja, ali sa zadovoljstvom sada mogu da predstavim Nikolu kao novog člana Partizana. Nije bilo lako rešiti njegovu situaciju, jer mi nismo u mogućnosti da pariramo evropskim klbuovima, ali velika volja Nikolina i naša su bile jače od finansijskih prepreka i zato bih mu se zahvalio. Nije lako u današnjem trenutku se spustiti ispod nekog finansijskog nivoa zarad ljubavi prema klubu", rekao je Iliev o finiširanju transfera.

Iliev je rekao da je Đurđić "jedva dočekao da obuče dres Partizana" i da se nada da će "sa svima nama napraviti velike stvari".

O Đurđićevim kvalitetima nije želeo mnogo da govori, jer su poznati:

"Reč je o fudbaleru koji je igrao Ligu šampiona, u Nemačkoj... Dbili smo igrača kojeg smo tražili, koji ima težinu na terenu i koji je pravi oslonac u ofanzivnom redu tima. U poslednjih nekoliko dana završavamo ofanzivnu rekostrukciju tima. Posle Mireta Radovića i Marka Jankovića, doveli smo i špica i eto ga - Nikola Đurđić je sa nama", dodao je Iliev.

Đurđić je potvrdio da je veliki navijač Partizana i da je sada kod njega primarni osećaj - sreća!

"Bilo je malo stresno u poslednjih mesec dana kako je krenula ova priča i drago mi je što se evo pre 5 minuta završilo! Svako ko me poznaje zna da sam od malena navijač Partizana i finansijski faktor mi nije bio presudan u ovom trenutku. Moja velika želja je bila da dođem i srećan sam što sam ovde. Jedva čekam prvi trening i da upoznam ekipu. Nadam se da ćemo napraviti mnogo toga dobrog", rekao je Đurđić, koji će na dresu nositi broj 40 (sa kojim je, kako kaže, imao uspeha do sada i koji je dobio kad je stigao u Bundesligu).

Od danas, ovaj 30-godišnjak rođen u Pirotu, novi je napadač Partizana. Partizan je, nezvanično se pominje, platio nemačkom Augzburgu za njega 400.000 evra, a u ovom prelaznom roku, od sedam novih igrača, plaćen je još samo Nemanja Miletić - 260.000 evra. Svi ostali su došli kao slobodni igrači.

Pre nedelju dana se oženio, a sada je stavio potpis i na ugovor sa Partizanom!

Фотографија корисника Nikola Djurdjic (@nikodjurdjic) дана

Đurđić je u Srbiji igrao za pirotski Radnički i Voždovac, ali je afirmaciju stekao u inostranstvu, igraću najpre u Skandinaviji (norveški Haugesund, švedski Helsinborg i Malme), a potom i u Nemačkoj (Grojter firt, Fortuna Dizeldorf, Augzburg).

Osim njega, trener Ivan Tomić na raspolaganju sada ima još dvojicu napadača - Valerija Božinova i Dušana Vlahovića.

Osim Đurđića, u ovom prelaznom roku u Partizan su došli su i: Petar Đuričković, Saša Marjanović, Milan Radin, Nemanja Miletić, Marko Janković, a vratio se Miroslav Radović. Takođe, Saša Ilić je produžio ugovor na još godinu dana.

Novinari su pitali Ilieva o Brazilcu Leonardu. "Koji Leonardo? Ima ih mnogo u Brazilu. Ne znam, vi znate bolje od mene... Ne znam da li sam vam ikada ovde rekao njegovo ime, da će da potpiše...".

Partizan su napustili: golman Živko Živković (otišao u Grčku - Škoda Ksanti), Ismael Beko Fofana (raskid ugovora). Na pojedine se više ne računa (štoperi Marko Jovanović, Lazar Ćirković), drugi bi mogli da budu prodati (Darko Brašanac, Ivan Bandalovski, Aleksandar Subić, Miroslav Vulićević, Saša Lukić...).

Podsetimo i da je u zimskom prelaznom roku, Partizan napustilo čak devet igrača - Stefan Babović, Petar Grbić, Abubakar Oumaru, Fabrisio Dornelas, Nikola Trujić, Stefan Aškovski, Filip Knežević, Nenad Marinković, Nikola Leković.

Ne treba zaboraviti i da je Partizan ostao bez Andrije Živkovića, koji nije želeo da produži ugovor sa klubom, pa je šest meseci trenirao sa Teleoptikom. Sada je slobodan igrač.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC