• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski ratni veterani protiv huligana!

Robert Prosinečki "opleo" po Torcidi i huliganima iz Hrvatske. Mediji pišu da ekipa ratnih veterana dolazi u Francusku da bi sprečila huligane da opet naprave nerede.

 Hrvatski ratni veterani sprečava nerede hrvatskih navijača  Izvor: MN Press/arhiva

Hrvatska fudbalska reprezentacija igra odlilčno na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i dobija status jednog od favorita za titulu.

Ipak, poslednjih dana nisu fudbaleri u centru pažnje, već huligani koji su u Sent Etjenu na utakmici protiv Češke bacali baklje u teren i tukli se na tribini. UEFA je bila blaga prema Hrvatskom fudbalskom savezu, kaznivši ga za to sa samo 100.000 evra.

Hrvati su odahnuli, ali i dalje postoji strah od novih incidenata.

"Jutarnji list" piše da je u Francusku otišla nova grupa navijača splitske Torcide koja je u pravom ratu sa vrhuškom Hrvatskog fudbalskog saveza, a drugi mediji prenose saznanja da je grupa od najmanje 20 ratnih veterana, "uglavnom specijalaca", krenula u Francusku da bi sprečila bilo kakve nerede na tribinama!

Mediji prenose da su se u Splitu pojavili plakati protiv rukovodstva Fudbalskog saveza Hrvatske sa porukom:

"Oslobodimo hrvatsku repku od huligana u loži, ne bi vam sutra bili u koži" i "HNS-u se kraj bliži, navijači pobedi sve su bliži".

Hrvatska će u utorak uveče (večeras) igrati protiv Španije za poziciju broj 1 u grupi, ali mnogi više razmišljaju o tome šta će se dešavati na ulicama Bordoa i na stadionu.

Tim Hrvatske iz 1998. godine (fotografija snimljena upravo u Bordou)
Izvor: MN Press/arhiva



Huligane je oštro kritikovao i bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki koji je pričao za "Jutarnji list":

"Ne mogu da verujem da takve stvari mogu da se dogode, to je van svake pameti. Zar je normalno da Torcida, ili bilo koja navijačka grupa, želi da naudi Hrvatskoj!? To, stvarno, nije normalno. Frustrirani su zbog Dinamove superiornosti, ne sviđaju im se čelni ljudi iz fudbalskog saveza, Dinama, ali tu frustraciju treba da rešavaju na drugi način. Ne sviđaju se ni meni, pa ne bacam baklje".

Nastavio je u istom tonu:

"Zašto to rade tim momcima, koji nikada nisu bolje igrali, možda smo im bili ravni samo mi iz 1998. Daju sve od sebe, igraju sa neverovatnom srčanošću i žarom, nikome ne možeš da prigovoriš da nije dao sto odsto. Može neko da odigra slabije utakmicu, ali svi smo igrali slabe utakmice. U velikom su naletu i šteta što su se navijači odlučili za ovakav način borbe protiv njima mrskih ljudi. Danas se u Francuskoj ne priča o fantastičnom fudbaluu kakav igraju Hrvati, nego - Hrvati opet prave sranja! Zbog toga sam i ja frustriran, jer sam gledao 70 minuta perfektnog fudbala, kakav se retko viđa, i onda neko iz svojih sebičnih razloga sve razjebe. U ime neke svoje vizije, baš ga briga za Hrvatsku, u kojoj i od koje živi. Mogu oni da pišu na forumima 'ovo nije naša reprezentacija', ona je naša, bolje nemamo i dugo je opet nećemo imati. Jedna mala zemlja zadivila je svetske fudbalske velikane, poput Tjerija Anrija, mnogi slavni fudbaleri vide Hrvatsku u finalu Evropskog prvenstva. A mi ćemo sve učiniti da se to ne dogodi".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC