• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pikeov srednji prst... himni?!

Autor mondo.rs

Diskutabilan gest štopera Barselone pred utakmicu Španija - Hrvatska...

Reprezentacija Španije izgubila je od Hrvatske 2:1 u poslednjem meču grupne faze EURO 2016, a Đerar Pike će osim o igri svog tima i porazu koji je "crvenoj furiji" značajno otežao put ka odbrani titule, morati da objašnjava i šta mu je značio srednji prst, pokazan - svesno ili ne - tokom intoniranja himne "La Marcha Real" ("Kraljevski marš").

Kamera je uhvatila momenat u kome se desna Pikeova šaka, na ramenu Davida De Hee, iz zatvorenog položaja transformiše u uvredljiv gest.

S obzirom na to da je po nacionalnosti Katalonac i da se svojevremeno izjasnio "za" održavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije, as Barselone se već tokom utakmice našao na meti navijača i pojedinih španskih komentatora.


Gledano iz drugog ugla, postavlja se pitanje zašto bi Pike na taj način omalovažavao državu za koju igra na dobrovoljnoj bazi i kojoj je na startu Evropskog prvenstva doneo pobedu nad Češkom, golom u 87. minutu?

Njemu je u poslednjih godinu-dve deo publike zviždao na gotovo svakoj utakmici koju je Španija igrala na domaćem terenu.

Serhio Ramos je septembra 2015. dao zanimljivo mišljenje na tu temu...

"Svi znamo kakav je Pike, ali to sada ne možemo da promenimo, niti ima smisla diskutovati da li su njegovi postupci u poslednjih nekoliko godina uvek bili ispravni. Ovde smo svi Španci, predstavljamo državu i moramo da se držimo zajedno. Pike na terenu daje sve od sebe, a zviždanje bilo kojem igraču neće nam doneti ništa dobro. I što manje pričamo o tome, utoliko bolje, jer ćemo u suprotnom napraviti kontraefekat i doprineti da se takve stvari ponavljaju".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC