• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bum-tras, repriza: Čile i Argentina za titulu!

Autor mondo.rs

Nije ni počelo, a Kolumbija je već bila eliminisana. Posle toga samo jalova inicijativa i crveni karton.

Dva brza gola u mreži zbunjenog Davida Ospine i repriza finala iz 2015. ekspresno je zakazana!

Posle pogodaka u 7. i 11. minutu, na "Soldier Fieldu" u Čikago, Čile je manje-više bez problema sačuvao svoju mrežu u nastavku polufinala Kopa Amerika sa srčanom Kolumbijom i izborio drugo uzastopno finale u kojem će se ponovo sastati sa moćnom Argentinom.

U Čikagu, dok ste spavali (ili možda niste?): Kolumbija – Čile 0:2 (0:2), strelci Arangiz u 7. i Hoze Fuenzalida u 11. minutu.


Klaudio Bravo u nastavku zaustavio je sve što su ka njemu opalili Džejms Rodrigez, Džekson Martinez, Huan Kuadrado i drugovi, a to znači samo tri udarca u okvir gola. "Najviše" što su Kolumbijci uradili nakon što su pred sebe stavili nemoguću misiju jeste isključenje, koje je u 57. minutu, zbog drugog žutog kartona, zaradio Karlos Sančez.

Kolumbija: Ospina – Arijas, Zapata, Muriljo, Fabra (Perez) – Tores, Sančez – Kuadrado (Baka), Rodrigez, Kordona (Moreno Duran) – Martinez.

Čile: Bravo – Isla, Medel, Hara, Bosežur – Arangiz, Silva, Ernandez (Polgar) – Fuenzalida (Puh), Vargas (Gonzales), Sančez.

Tada je svima postalo jasno da će se 27. junna, u finalu Kopa Amerika, najstarijeg reprezentativnog takmičenja na svetu koje ove godine slavi 100. rođendan, sastati Argentina i Čile.

Pre godinu dana u Čileu, u Santijagu, domaćin je posle 0:0 i produžetaka bolje izvodio penale i stigao do prve titule prvaka kontinenta, ostativši "gaučose" da broje godine od poslednjeg trijumfa, a to je bilo već davne 1993. kada su Dijego Armando Maradona, Gabrijel Batistuta i ostali doneli Argentini 15. naslov najboljeg u Južnoj Americi.

To je ujedno bila jedina pobeda Čilea nad Argentinom od 2008. godine, mada se to zapravo računa kao remi. Ostale četiri utakmice u prethodnih osam godina dobili su Argentinci, računajući i onu na otvaranju šampionata u Sjedinjenim Državama, kada je bilo 2:1 za plavo-bele.

CHILE VS COLOMBIA! 2:0
Izvor: YouTube



I jedni i drugi posle toga zaređali su sa pobedama, Čile je nanizao Boliviju 2:1, Panamu 4:2, Meksiko u četvrtfinalu 7:0 i Kolumbiju noćas u polufinalu 2:0, dok je Argentina bila još ubedljivija: Panama 5:0, Bolivija 3:0, Venecuela 4:1 i SAD 4:0.

Ukupno gledano, momci koje sa klupe predvodi Španac Huan Antonio Pici bili su bolji, ne samo zbog ranog vođstva, već i taktički, trkački, emotivno i statistički. Na vreme su obavili posao, ostavivši Ospinu bez odbrane u prva dva udarca koja su išla u okvir gola, tako da su vezisti Leverkuzena i Univerzidad Katolike obavili ono što je uglavnom posao za Aleksisa Sančeza, Eduarda Vargasa i Arturo Vidal, koji ove godine ne igra.



Noć između nedelje i ponedeljka u 2 časa, Arena sport, uživo.

Za sladokusce!



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC