• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanski fudbaleri dočekani kao heroji (VIDEO)

Autor mondo.rs

Reprezentativcima Albanije po povratku sa Evropskog prvenstva u Francuskoj priređen doček na aerodromu u Tirani na crvenom tepihu uz nacionalnu gardu

Albanija je prvo učešće u istoriji na Evropskom prvenstvu u fudbalu završila posle prve faze, ali bez obzira na brz povratak kući, u zemlji im je priređen doček na najvišem nivou.

Premijer Albanije Edi Rama dočekao je reprezentativce na aerodromu u Tirani na crvenom tepihu, uz nacionalnu gardu, a potom su se fudbaleri ukrcali u otvoreni autobus.

Igrači će dobiti simbolične ključeve Tirane i prijave za diplomatske pasoše, kako bi se istakla njihova uloga ambasadora Albanije. Oni će posetiti navijačku zonu u gradu, gde se priprema muzički program.

Hiljade ljudi dočekalo je reprezentativce po veoma toplom vremenu u Tirani, ulice su ukrašene albanskim zastavama, a navijači su im uzvikivali: "Bravo momci".

"Sport može biti dobar način ostvarivanja diplomatije, pokazali ste da ste naši ambasadori u svetu. Albanija ima mnogo diplomata, ali vi ste postigli pravo savršenstvo porukom koju ste poslali svetu", rekao je ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati.

Albanija je u grupi A na EURO u Francuskoj zauzela treće mesto sa tri boda, pobedom nad Rumunijom od 1:0. Albanska vlada je nagradila igrače i stručni štab sa milion evra.

Jako obezbeđenje pratilo je reprezentaciju, helikopter je nadletao otvoreni autobus, a pojedine ulice su bile privremeno zatvorene.

"Hvala vam na velikoj podršci i što ste nas dočekali po jakom suncu", rekao je kapiten Lorik Cana, koji je završio reprezentativnu karijeru.

Selektor Albanije Đovani De Bjazi rekao je da bi mladi "koji žele drugačiji način života, trebalo da slede primer fudbalskih reprezentativaca".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC