• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: OFK igrao, Smederevo pobedilo

OFK Beograd izgubio od Smedereva (1:2) uprkos boljoj igri tokom većeg dela poslednje utakmice 21. kola Meridian Superlige.

 MSL: OFK igrao, Smederevo pobedilo Izvor: MONDO

Za OFK Beograd nema renesanse ni pod palicom iskusnog trenera Ljupka Petrovića, barem kada je reč o uvećanju bodovnog salda.

"Romantičari" su u nedelju nadigrali Smederevo u poslednjem meču 21. kola Meridian Superlige, ali su se na kraju gosti radovali pobedi - 1:2 (1:1) - pred oko 1.000 gledalaca.

OFK Beograd je poveo golom Andrije Kaluđerovića u 13. minutu, izjednačio je Miroslav Gegić u 30, a preokret doneo Nenad Mladenović u 82. minutu.

Smederevo je sa 24 boda izbilo na osmo mesto, dok je OFK Beograd deveti sa bodom manje i nema pobedu u poslednjih devet prvenstvenih kola. Klub koji je donedavno bio najbolji u Srbiji, posle Crvene zvezde i Partizana, od 10. novembra je osvojio samo dva od mogućih 27 bodova!

Iz serije od četiri-pet dobrih prilika pred golmanom Smedereva Dejanom Rankovićem, "romantičari" su u prvih dvadesetak minuta postigli samo jedan pogodak. Predrag Lazić odlično je centrirao sa levog krila, Ranković je "zaplivao" u prazno, a Kaluđerović glavom poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Domaćin je morao još kojim golom da kazni smušenu partiju "oklopnika", čiji je štoper Gegić u 17. minutu umalo savladao sopstvenog golmana, ali se u poslednjem trenutku isprečila - stativa.

Kazna za promašaje usledila je kada su Milovan Milović i Đorđe Ivelja traljavo intervenisali posle kornera. Lopta je na desnom krilu došla do iskusnog Vladimira Mudrinića, a Gegić je posle idealnog centaršuta lako matirao Radišu Ilića za 1:1.

Lazić je u nastavku prvog poluvremena šutirao "nebu pod oblake" sa samo šest-sedam metara, a potom bezuspešno tražio penal za OFK Beograd - dobio je samo žuti karton zbog simuliranja.

Drugi deo meča doneo je još tri-četiri solidne šanse za pulene Ljupka Petrovića. Ranković je odlično zaustavio šut Novakovića, a defanzivac Smedereva Ćeran rukom je zaustavio loptu posle udarca Veselinovića glavom.

Sudija Igor Pejović u tom trenutku je sigurno oštetio Beograđane, međutim, to je "romantičarima" slaba uteha za ono što je usledilo osam minuta pre kraja.

Petar Kasom uposlio je Nenada Mladenovića, ovaj je zadržao loptu nekoliko sekundi, a onda iznenada tukao levom nogom. Šut je bio najprecizniji mogući i fudbal je pored skamenjenog reprezentativca Ilića završio u donjem levom uglu - 1:2.

REZULTATI 21. KOLA:

OFK Beograd - Smederevo 1:2 (1:1)
/Kaluđerović 13 - Gegić 30, Mladenović 82/

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Nenad Jestrović 48'/

Banat - Hajduk Kula 1:2 (1:1)
/Vujović 30' - Mrđanin 43', Radivojević 57'/

Mladost Lučani - Čukarički 2:1 (1:0)
/Igor Grkajac 45', 54' - Popović penal 93'/

Vojvodina - Borac Čačak 1:2 (1:0)
/Popović 33' - Antić 47', Lazović 80'/

Partizan - Bežanija 2:0 (2:0)
/Čadikovski 7', 19'/

TABELA: Partizan 50, Crvena zvezda 45, Vojvodina 40, Borac 31, Čukarički 27, Mladost 25, Banat 24, Smederevo 24, OFK Beograd 23, Napredak 20, Hajduk 19, Bežanija 11 bodova.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC