• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruiz na Marakani: Drugi nudili pare, Zvezda fudbal

Autor mondo.rs

Ugovor je potpisan na tri godine, napadač je zadužio broj "7", a direktor kluba objasnio šta je presudilo u pregovorima.

 Dzon-Ruiz-predstavljen-Zvezda-ga-potpisala-do-2019 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Džon Ruiz, krilni napadač iz Kostarike, potpisao je danas trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i postao, verovatno, najzvučnije pojačanje šampiona Srbije u dosadašnjem toku prelaznog roka.

Ruiz je iz Lila došao kao slobodan igrač, tako da crveno-beli nisu morali da plate obeštećenje, što je inače i model poslovanja u poslednje dve sezone, a koliko će bivši as Moskrona, Ostendea i Dnjepra zarađivati u Ljutice Bogdana, standardno, nije saopšteno na predstavljanju koje je danas održano na stadionu.

Ipak, svi su izgledi da je Zvezda ponovo dovela ozbiljno pojačanje bez da je platila obeštećenje, kao što je prošlog leta bio slučaj sa Luisom Ibanjezom.

Poslovni direktor crveno-belih Stefan Pantović otkrio je, navodeći Ruizovog agenta kao sagovornika, šta je prelomilo u pregovorima između srpskog kluba i ostalih zainteresovanih strana.

"Džonov agent rekao nam je da su svi klubovi pričali o novcu, jedino Crvena zvezda o fudbalu i da je to presudilo", rekao je Pantović, koji je posle potpisa uručio Ruizu dres s brojem "7".

Ruiz i kratko se osvrnuo na karijeru u Lilu kada je trenirao sa Edenom Azarom, Dmitrijem Pajeom, Džoom Kolom. "Oni su mi mnogo promenili mentalitet i sada i ja razmišljam pobednički. Naučio sam da nnogo napornije radim i treniram".

"Ne osećam pritisak nego zadovoljstvo. Ukazano mi je poverenje time što ću igrati za ovako veliki klub i želim to da opravdam. Sada je najvažnije da se uklopim u sistem igre, očekuje me zdrava konkurencija i to je uvek dobro. Stigao sam čak i da odgledam neke od utakmica novog kluba", rekao je Ruiz, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Dnjepru, u Ukrajini.

Treneri su ga koristili na mnogim pozicijama, a...

"Najviše volim da igram na tri pozicije u napadu, tu se najbolje snalazim", rekao je Ruiz, koji će moći da pruži kvalitet i u špicu, i na krilima.

Već naviknut na to da u klub stižu, pre svega, igrači kojima je istekao ugovor, Pantović kaže da se na tom planu troši ogromna energija.

Međutim, još je teže obezbediti sredstva za zagarantovane zarade igračima, što je u prošlosti bio ozbiljan i čest problem na Stadionu "Rajko Mitić".

"Danonoćno radimo da ne bismo došli u situaciju da ne isplatimo igrače", rekao je Pantović.

Sam Ruiz, kojeg je zvao i bogati turski Kajseri, rekao je...

"Hvala i ostalim klubovima koji su me zvali, poput Kajserija. Bila je ozbiljna ponuda, ali mene je privukao projekat Lige šampiona. To mi je bilo privlačnije nego novac Kajserija", rekao je novi fudbaler crveno-belih, koji će se momentalno pridružiti ekipi na pripremama u Sloveniji.

Trener Božović odveo je igrače u Terme Čatež u ponedeljak.
Opširnije o Ruizu i njegovom učniku u prethodnim klubovima.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC