• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džon Ruiz izašao i ugasio svetlo

Autor mondo.rs

Napadač iz Kostarike završio je u Beogradu spletom neverovatnih okolnosti.

Kako je Džon Ruiz (22) postao slobodan igrač ovog leta i, kao takav, završio u Crvenoj zvezdi?

Spletom okolnosti, srećnih po šampiona Srbije. Ali i na osnovu pravih informacija koje su čelnici crveno-belih očigledno imali.

Naime, krilni napadač iz Kostarike, koji je u utorak predstavljen u Ljutice Bogdana, nije stigao u Beograd kao slobodan igrač nakon raskida saradnje sa Lilom, već kao slobodan igrač nakon raspada sistema u Dnjepru.

Ruiz jeste prošle sezone bio na pozajmici iz Lila, ali je Dnjepar imao pravo da ga potpiše na kraju ove sezone, što bi se i dogodilo da klub nije ušao u velike finansijske probleme, a svi su izgledi da je novi fudbaler Crvene zvezde napustio Dnjepropetrovskog dan pre bankrota i gašenja finaliste Lige Evrope iz sezone 2014/15!

Naime pojedini portali iz Ukrajnie prenose vesti da se Dnjepar nalazi pred automatskim bankrotom posle odluke aktuelnog vlasnika Igora Kolomojskog da ne isplati nagomilane dugove kluba, što je bio jedan od uslova za dobijanje licence za takmičenje u UPL, odnosno Ukrajinskoj premijer ligi.

Navodi se da je Kolomojski do poslednjeg časa odbijao i da pokrije dugove kluba na čijem je čelu, i da se povuče sa te pozicije, što je samo produbilo finansijsko-organizacionu krizu u klubu koji je u međuvremenu izbačen i iz Lige Evrope, čije je finale igrao pre dve sezone.

Ruiz uči istoriju Zvezde

RNakon dolaska u hotel Terme, Ruiza je srdačno dočekao Luis Ibanjez, koji mu je saopštio nekoliko osnovnih informacija na španskom jeziku. "Odmah nakon promocije video sam u muzeju Zvezde veliki broj trofeja, a naravno najviše me je oduševio pehar namenjen prvaku Evrope. Želeo sam još više da saznam o tom delu istorije ovog kluba pa sam za put spremio DVD koji se bavi ovim najvećim uspehom i sa zadovljstvom ga odgledao u kolima", izjavio je Ruiz, a prenosi portal crveno-belih.

Kolomojski je imao volšebnu ideju da licencira jedan od dva manja kluba, koja su takođe u njegovom vlasništvu, Volin iz Lucka ili Naftovik iz Ohtirka, posle čega bi fuzijom omogućio Dnjepropetrovsku da ipak zaigra, ali to nije prošlo.

Volin igra u prvoj ligi i dobio je licencu, uprkos tome što je i sam dužan i igračima i trenerima i menadžerima i drugim klubovima, dok je Naftovik u drugoj ligi i nema dugova, međutim pitanje je hoće li Kolomoski pokušati fuziju Dnjepra sa Naftovikom, sada kada je ideja sa Volinom propala.

Inače, u javnosti se pojavila nezvanična izjava jednog od čelnika Dnjepra, koji je rekao da će se klub "restartovati" kao drugoligaš. Pretpostavka je da je fuzija sa Naftovikom i pad u drugu ligu kratkoročni manji šok za klub od bankrota i ispadanja u najniži rang takmičenja.

U svakom slučaju, Crvena zvezda bila je očigledno dobro informisana o razvoju situacije i na relaciji Lil – Dnjepar, i o problemima ukrajinskog kluba.

Za kraj, prenosimo i saznanja portala "Futbolgrad", koji navodi da gašenje ili ispadanje Dnjepra u drugu ligu i dalje nije konačan ishod ove male drame u tom gradu, ali da Kolomojski sigurno neće iz svog "džepa" pokriti nagomilane dugove.

Bankrot Dnjepra bio bi novi težak udarac za ukrajinski fudbal, koji je već ostao bez Metalista iz Harkova, jednog od najjačih klubova u zemlji, koji je proglasio bankrot i krenuo, poput Glazgov Rendžersa, da se oporavlja takmičenjem u najnižim ligama.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC