• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najskuplji štoper u istoriji Barse - stena od 21!

Autor mondo.rs

Timu Luisa Enrikea neophodna su pojačanja u odbrani, pa je za prvo na poziciji centralnog defanzivca izdvojeno 21 miliona funti. Barsa nikada nije toliko dala za štopera...

Žeremi Matje 15 miliona funti, Tomas Vermalen 14.25, Havijer Maskerano 15, Dmitri Čigrinski 18.75, Martin Kaseres 13, Enrike 6, Đerar Pike 3.75, Gabi Milito 15, Lilijan Tiram 3.75.

To su sve štoperi, ili fudbaleri koji su igrali na poziciji štopera (Maskerano), koje je Barselona dovela u klub u prethodnih deset godina. Ogroman novac je potrošen, a ne može se reći da se ni polovina ovih igrača "proslavila" u bordo-plavom dresu. Štaviše, može se reći da je novac pogrešno potrošen, te da se ispostavlja da su oni "manje vredni" bolje prolazili.

Dimitri Čigrinski je do sada držao "neslavno" prvo mesto kada je u pitanju otkupna cena štopera, ali ga je prestigao Samuel Umtiti iz Liona koji će od sledeće sezone nositi dres Barselone, a njegov prethodni tim od toga će zaraditi najmanje 21 milion funti.

Dosadašnji fudbaler francuskog Liona Samuel Umtiti od sledeće sezone će nositi dres Barselone, potvrdila su oba kluba.

"Dogovorili smo se s Lionom za 25 miliona evra, ostaje jedino da dogovorimo uslove sa igračem, a to ćemo uraditi kad završi Evropsko prvenstvo. On je sada koncentrisan na reprezentaciju, ali mogu da potvrdim dogovor", rekao je predsednik Barselone Đozep Bartomeu.

Da Umtiti prelazi u Barselonu potvrdio je i predsednik Liona Žan-Mišel Ola.

"Imali smo dogovor da može da ode ako dobije ponudu kluba koji mu je u srcu. To je deo obećanja koje smo dali, isto tako je bilo i kada je Karim Benzema otišao u Real Madrid", rekao je Ola

Barselona je u aktuelnom prelaznom roku ostala bez Marka Bartre koji je prešao u Dortmund, a na "izlaznim vratima" je i Havijer Maskerano koga je želeo Juventus. Ostaje da se vidi da li će Enrike dati signal da se pojača najslabiji deo njegovog tima - odbrana.

Samuel Umtiti je rođen 1993. godine u Kamerunu, a ponikao je u fudbalskoj školi Liona.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC