• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Poraz Herte, ali Kačar odličan

Nedeljnu fudbalsku poslasticu, uz popodnevnu kafu, ljubiteljima Bundeslige priredili su Herta i Šalke, koji iz Berlina odnosi sva tri boda (1:2).

 BUNDES: Poraz Herte, ali Kačar odličan  Izvor: MONDO

Da je Herta kojim slučajem ili bolje reći pametnijom završnicom ostvarila povoljniji rezultat bez dileme bi igrač utakmice bio Gojko Kačar, koji je svakako pružio najbolju partiju od dolaska u Berlin iz Vojvodine ove zime.

Driblao je Kačar, asistirao, šutirao, nad njim su napravljena dva penala (od kojih je jedan sviran i realizovan) i prava je šteta što Herta nije uspela da osvoji bar bod.

Ovako "vesela družina iz Gelzenkirhena", kako je ekipa Šalkea nazvana posle skandala sa noćnim izlascima i provodima uz srpske narodnjake, odnosi sva tri boda iz Berlina, kojima je povećana svoje akcije zvana Liga šampiona.

"Blickrig" Šalkea u prvom poluvremenu počeo je u 11. minutu preciznim udarcem glavom Žeralda Asamoe posle kornera, a nastavljen (i završen) u 23. minutu solo prodorom Džermejna Džonsa, kojem je prethodila greška srednjeg reda Herte.

Gojko Kačar je bio jedan od retkih fudbalera berlinskog tima koji je nešto pokušavao u prvom poluvremenu. Ostaće zabeležene dve situacije - najpre prvi duel sa Hevedesom u šesnaestercu, koji sudija nije kaznio, i potom u 43. minutu "bomba" sa oko 16 metara koju je gollman Šalkea Manuel Nojer još bolje neutralisao.

U drugom poluvremenu, potpuna defanziva Šalkea i potpuna ofanziva domaćina. Posle nekoliko prilika i poluprilika, Kačar u 66. minutu pravi slalom kroz odbranu Šalkea, a Hevedes ga ponovo ruši. Ovog puta penal, koji u gol pretvara Sofijan Čahed (polunemac, poluiranac).

Herta je imala potom još dve velike šanse. Najpre je reprezentativac Nemačke Arne Fridrih umalo naplatio izlet iz odbrane, ali je bio kratak, a koji minut kasnije je Lustenberger promašio veliku šansu, kada je pokušao da lobom prebaci golmana Šalkea koji mu se bacio u noge. Lopta je otišla pored gola.

Nedostajao je Herti ponovo Marko Pantelić, što se videlo u nekim situacijama pred golom Šalkea u kojima je bio prespori Andre Lima.

Ova utakmica potvrdila je nekoliko pravila. Jedno od njih je da je Herta najviše golova u ovoj sezoni primila u prvih 30-ak minuta, a sa druge strane Šalke ih je najviše postizao u tom periodu igre.

U poslednjem meču ovog kola, Arminija i Verder su podelili bodove, 1:1, što znači da se Arminija sa 21 bodom probila sa 16. na 15. poziciju.

Što se tiče vrha tabele, sada je čak pet timova u igri za dva mesta koja vode u Ligu sampiona.

REZULTATI 25. KOLA:

Herta - Šalke 1:2
/Kahed 67 - Asamoa 12, Džons 23/

Arminija - Verder 1:1
/Kirš 15 - Dijego 72 penal/

U subotu:

Nirnberg - Bohum 1:1
/Misimović 8 - Šestak 5/

Bajern - Bajer Leverkuzen 2:1
/Toni 17, 59 - Bulikin 83/

Duizburg - Hanover 1:1
/Lamej 77 - Štajner 42/

Volfzburg - Hamburg 1:1
/Ljuboja 53 - Rajnhart 14/

Štutgart - Hanza 4:1
/Pardo 52 penal, Kakau 54, Gomes 87, Bašturk 90 - Gomes 56 autogol/

Borusija Dortmund - Karlsrue 1:1
/Petrić 24 - Frajs 63/

U četvrtak:

Frankfurt - Kotbus 2:1

TABELA: Bajern 53, Hamburg 46, Leverkuzen 44, Verder 44, Šalke 44, Štutgart 41, Frankfurt 39, Volfsburg 37, Karlsrue 37, Hanover 34, Bohum 32, Herta 32, Dormund 30, Hanza 24, Arminija 21, Kotbus 20, Nirnberg 19, Duizburg 19.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC