• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković: Da se ugledamo na Vels i Island

Autor mondo.ba

Dejan Stanković o Evropskom prvenstvu, Edinu Džeki, Miralemu Pjaniću....

Dejan Stanković jedan od najboljih srpskih fudbalera koji je donedavno bio tim menadžer  Intera za "Avaz" je prokomentarisao učinke Bh fudbalera u Italiji ( Miralem Pjanić, Edin Džeko, Ervin Zukanović, Rade Krunić).

" Ne volim izdvajanje posebno, nikoga ne želim uvrijediti. Mnogo je dobrih igrača u reprezentaciji BiH. Ipak, hajde da kažem Džeko, ali izdvajam ga zato što ga poznajem. Imao sam priliku da se družim s njim pa znam da je dobar i čovjek i igrač. Pjanić je, također, sjajan igrač, ima fudbal u malom prstu i mislim da će igrati sve bolje i bolje", rekao je Stanković.

Misli da je Miralem Pjanić napravio pravi potez prelaskom iz Rome u Juventus.

" Kada je neko vrhunski igrač, on će uvijek i biti, bilo gdje da se nađe, tu nema dileme. Dakle, ne brinite se za Pjanića. U životu moraš da donosiš odluke, a vjerujte mi, on je donio pravu. Bio je u Romi, igrao pošteno, odlično, postao ljubimac navijača, a sada mu predstoji stepenica više u karijeri, a Juventus to svakako jeste. Njegov prelazak iz Rome u klub iz Torina sigurno neće nasmijati navijače Rome, naprotiv, ali u životu se moraju donositi odluke, a on je donio pravu za sebe i za svoju karijeru".

Stanković vjeruje i da će naredne sezone Edin Džeko pokazati pravo lice.

" Hoće, hoće, sigurno. Italijansko prvenstvo je specifično i drugačije od svih ostalih. Ili odmah nađeš formu ili moraš da se navikavaš i da ideš postepeno. Došao je iz engleske Premijer lige, koja je totalno drugačija od italijanske lige. Ja znam njegove kvalitete i znam da će uspjeti u Rimu. E, sad, pitanje je gdje će biti sljedeće sezone. Moje je mišljenje da treba da ostane u Romi da bi im pokazao ko je i kakav je napadač. Vjerujem da će Džeko pokazati da je špic visokog nivoa".

Stanković prati i dešavanja u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

" Pratim, ne sad baš na dnevnom nivou, ali znam šta je i kako je. Znam da je sada slična situacija kao kod nas, u Srbiji. Sada i mi i vi gledamo pored televizora Evropsko prvenstvo, ali nema razloga više za kuknjavom i osvrtanjem unazad. Moramo da se spremamo da sljedeći put budemo zajedno na Mundijalu u Moskvi ", kaže Stanković, koji ne može naći pravi razlog zapto BiH i Srbija nisu na EURU, a Vels, Sjeverna Irska, Mađarska i  Island jesu.

" Idemo dalje, nismo tu i tačka. Treba samo razmišljati unaprijed, kao što sam rekao. Treba nam pouka s ovog Eura. Da se ugledamo na Vels, Island, Mađare i Irce. Igrao sam prije nekoliko godina protiv Iraca i vidi se ogroman napredak te reprezentacije. Evropskom fudbalu trebaju takve reprezentacije, koje se umiješaju u vrh, koje pokvare posao favoritima", rekao je bivši fudbaler Crvene zvezde , Lacija i Intera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC