• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladimir Jovović - džudista na krilu Zvezde

Autor mondo.rs

Ovo niste znali o mladom fudbaleru Crvene zvezde i reprezentativcu Crne Gore.

Više od godinu dana je u Crvenoj zvezdi, ali se malo toga zna o njemu. Zato smo pripreme u Termama Čatež iskoristili da vam predstavimo Vladimira Jovovića, standardnog mladog i povremenog A reprezentativca Crne Gore, koji je među crveno-bele došao kao najveći talenat crnogorskog fudbala.

Stigao je iz Sutjeske, ali zbog suspenzije nekoliko meseci nije imao pravo igranja. Kada je to isteklo, u klubu su odlučili da ga pošalju na pozajmicu u OFK Beograd. Tamo je dobrim partijama skrenuo pažnju na sebe i evo ga sada ponovo pod nadzorom Miodraga Božovića.

Uveren je mladi fudbaler da može da se nađe među igračima koji će u predstojećoj sezoni predstavljati Crvenu zvezdu.

"Došao sam u Zvezdu koja je najjača u poslednjih desetak godina, koja igra odličan fudbal, a rezultati sve to potvrđuju", kaže Jovović za MONDO.

"Ne bih voleo da moram na novu pozajmicu i ne razmišljam o tome. Cilj mi je da se izborim za mesto u ovom timu i mislim da mogu. Imam i volju i snagu i umeće da budem tu i da osetim Ligu šampiona. Kvalifikacije sam osetio, ali sada želim i grupnu fazu", podseća mladi ofanzivni vezista na period kada je nastupao za Sutjesku.

Paralelno dok je učio prve fudbalske korake, Jovović se bavio još jednim sportom - džudoom. I to veoma uspešno.

"Bio sam omladinski prvak Crne Gore. Trenirao sam u klubu Akademik šest godina, paralelno sa fudbalom, ali kada je došlo vreme da izaberem samo jedan sport kojim ću se baviti, izabrao sam fudbal. Bilo mi je suđeno da treniram džudo, pošto su se starija braća bavila tim sportom".

Znači kod kuće su bili redovni sparinzi?

"Pa, i nisu baš pošto su braća bila malo deblja, a i dosta su stariji, ali sa ovim mlađima jesu", našalio se Jovović.

"Džudo i karate su dobre osnove za bavljenje sportom, jer se kroz njih dobija na okretnosti, eksplozivnosti... Meni je džudo mnogo pomogao pošto sam dobio na stabilnosti u nogama. Nisam visok, ali znam kako da izdržim duele sa protivničkim igračima, što je vrlo bitno za poziciju koju igram".

Iako mu je tek 21 godina, Jovović već ima dve titule prvaka Crne Gore. I u seniorskoj i u mlađim kategorijama.

"Fudbalom sam počeo da se bavim u lokalnom OFK Nikšiću. Tamo sam trenirao par godina, a onda sam kao kadet prešao u Sutjesku. Odmah smo osvojili prvenstvo, pa zatim i omladinsko. Sa 16 i po godina debitovao sam za prvi tim, a već sa 18 osvojio titulu. Zatim i drugu. Dva puta sam igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, postao reprezentativac Crne Gore... Onda sam došao u Crvenu zvezdu".

Može da igra i štopera, uz Rendulićevu pomoć

"Mogu da igram desno krilo, levo krilo, iza napadača. Odgovaraju mi sve tri ofanzivne pozicije...", zastao je na kratko Jovović i nadovezao se: "Ma mogu da igram i beka, štopera, bilo šta što trener bude tražio, samo da igram. Možda ne štopera, zbog visine. Jedino da se naslonim na Rendulu pa da skočimo zajedno".

"Bile su neke prepreke u januarskom prelaznom roku, pa sam stigao tek na leto. U međuvremenu sam napravio glupost na koju ne želim više da se vraćam. To je sada prošlost i na sreću, u Zvezdi su me sačekali", podsetio je Jovović na višemesečnu suspenziju zbog napada na sudiju.

Prve minute u crveno-belom dresu upisao je u Kupu Srbije, ali još čeka na prvenstveni debi.

"Igrao sam samo u Kupu i to kada smo izgubili od Borca, ali i to se broji kao nastup. U dogovoru sa čelnicima kluba otišao sam prošle zime u OFK Beograd na pozajmicu . Ta polusezona rezultatski nije bila dobra, jer je klub ispao iz lige, ali individualno gledano bila je jedna od najboljih od kada igram fudbal. To potvrđuje i povratak u seniorsku reprezentaciju Crne Gore posle godinu dana pauze", konstatovao je mladi fudbaler.

Novu šansu u Zvezdi pokušaće da iskoristi na najbolji način, a kaže da se ne plaši konkurencije.

"Sada sam opet u Zvezdi i videćemo šta će da bude. Konkurencija je baš jaka, ekipa je ostala na okupu, a dolaze i pojačanja. Meni ostaje da se borim i dokazujem, a jaka konkurencija mi odgovara jer moram uvek da dajem 100 odsto svojih mogučnosti".

Pošto je već istakao da je trenutna generacija Zvezdinih igrača najbolja u poslednjih desetak godina, Jovović je i postavio ciljeve.

"Mislim da ova ekipa Zvezde može minimum do grupne faze Lige Evrope. Najbitnije je da se prođe predstojeće drugo kolo (kvalifikacija za Ligu šampiona) i dobije samopuzdanje. Posle toga ko god da dođe, Zvezda se neće predavati".

Kao jedan od aduta naveo je odličnu atmosferu u timu.

"Svi stranci su se uklopili, razlika u godinama igrača nije velika, nikada nisam video da u nekom klubu nije bilo ijedne ružne reči".

Da li će to biti dovoljno da se crveno-beli plasiraju u grupnu fazu jednog od međunarodnih takmičenja, videćemo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC