• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo promovisan: Želim pobede i Ligu šampiona

Autor mondo.rs

Portugalac održao prvu konferenciju za novinare kao menadžer Mančester junajteda. Od četiri željena pojačanja, već je doveo tri. Runi će igrati u napadu.

Žoze Murinjo (53) zvanično je preuzeo brigu o ekipi Mančester junajteda još 27. maja.

Od tada je klub doveo tri pojačanja (Erik Baji, Zlatan Ibrahimović i Henrik Mkitarjan), produženi su ugovori sa Kerikom, Rašfordom i Bortvik-Džeksonom, a legendarni Rajan Gigs neće biti deo stručnog štaba (Murinjo je objasnio kako i zašto).

Portugalac je bio bez posla od decembra 2015, kada je dobio otkaz u Čelsiju i u utorak na Old Trafordu je održao prvu konferenciju za novinare, koju smo pratili uživo...

IZ MINUTA U MINUT

- Murinjo je bio konkretan, jasan, ali i odmeren. Provukao je jednu "prozivku" na račun menadžera drugih klubova, u prvom redu Arsena Vengera, ali to je bilo sve.

Kada se podvuče crta, osnovna poruka je da želi ponovo da izgradi veliki, šampionski Mančester junajted! Svestan je da se njegova druga epizoda u Čelsiju nije završila onako kako je želeo, ali tvrdi da i posle toga nema kome da se potvrđuje kao trener, osim samom sebi. Uvek iznova!

U prelaznom roku ima još samo jedan veliki cilj. Sve ukazuje na to da je njegova preostala meta Pol Pogba, "vezista" Juventusa i reprezentacije Francuske.



12.32 KRAJ!

12.30 RUNI - "Na fudbalskom terenu ima mnogo poslova, a ja mislim da je možda i najteže pronaći čoveka koji zna da pošalje loptu u mrežu. Igrači tokom karijere menjaju svoje karakteristike i normalno je da Runi u ovim godinama nije isti igrač kao nekada. Ali, ono što se kod igrača nikada ne menja je njegova urođena glad za golovima. Runi možda više nije klasičan centarfor, igrač sa brojem 9, ali u mom timu neće biti ni broj 6, koji će se nalaziti 50 metara od gola. Biće broj 9, 10, ili 9 i po, ali neće biti broj 6, pa čak ni 8".

12.26 FERGIJEVI SAVETI - "Prvo mi je rekao da ponesem kišobran i već prvog dana mi je bio potreban. Dakle, sjajan savet. Drugo, poručio mi je da donesem flašu svog omiljenog vina, pošto ćemo sada često imati priliku da sedimo zajedno. Naravno, on će uvek biti dobrodošao u trening centru i njegovo mišljenje je za mene od velikog značaja.

12.24 GIGS - "Njegov odlazak nije moja odgovornost ni moja odluka. Klub je bio spreman da mu ponudi bilo koju važnu ulogu, ali on je doneo odluku. Osetio je kada treba da bude hrabar. Ako se bude vratio u Junajted dok ja budem tu, dočekaću ga raširenih ruku".

12.21 GVARDIOLA I SITI - "Titulu može da osvoji 20 klubova. Zašto bih se onda fokusirao na jednog protivnika? Ja sam menadžer najvećeg kluba u Britaniji i fokusiraću se samo na nas".

12.18 JOŠ POGBA? - "Definisali smo četiri mete, četiri igrača koje želimo na određenim pozicijama, kako bismo ekipi doneli ravnotežu i veći kvalitet. Trojicu smo doveli. Kada dovedemo i četvrtog, moći ću da odahnem... Želim da imam specijaliste za određene pozicije, nisam ljubitelj gomilanja igrača koji mogu da igraju sve. Dovoljno je imati jednog ili dvojicu takvih".


12.15 NEĆEMO ČETVRTO MESTO - "Za navijače Junajteda su uspesi dugo bili rutinska stvar. Poslednje tri godine je najbolje zaboraviti. Ne želim da igrači misle kako treba da budemo bolji nego prošle sezone, jer šta to znači? Da nam je cilj četvrto mesto? To sigurno neće biti naš cilj".

12.10 DOKAZIVANJE - "Postoje menadžeri koji su poslednji trofej osvojili pre 10 godina. Neki nikada nisu osvojili ništa. Moj poslednji trofej je star godinu dana, pa ako ja treba da se dokazujem, zamislite kako je drugima... Uvek igram igru protiv samog sebe i ne osećam da treba da se potvrđujem drugima, nego sebi. Nikada neću podneti rad bez uspeha, takva mi je priroda. Uvek pokušavam da postavim sebi nova i nova pitanja".

12.07 ŽELIM SVE - "Neću da se krijem iza reči i filozofije. Uvek sam imao agresivan pristup i zato kažem samo - hoću da pobeđujemo! Želim sve. Želim da dobijamo utakmice, da igramo dobro, da dajemo golove, da ne primamo golove. Naravno, nećemo dobiti sve što želimo, ali važno je da želimo".

12.03 LIGA ŠAMPIONA - "Želim da vodim ekipu u Premijer ligi i domaćim kupovima, ali sam pomalo frustriran što nećemo igrati u Ligi šampiona. Ne krijem da ću juriti rekorde ser Aleksa Fergusona u tom takmičenju... Nadam se da će ovo biti jedina sezona u kojoj ćemo izostati, jer Mančester junajted je klub za Ligu šampiona i moramo da se postaramo da u julu 2017. budemo tamo gde treba, umesto da čekamo žreb Lige Evrope".



12.00 NISAM NERVOZAN - "(Ovaj posao) dolazi u pravom momentu moje karijere. To je posao koji svaki trener želi, ali ne može svako da ga dobije. Ja ga imam i znam kakvu odgovornost preuzimam. Znam istoriju kluba i šta navijači očekuju od mene".

11.55 Novi menadžer Junajteda pozirao je na terenu sa dresom i klupskim šalom u rukama.

- Murinjova prva šansa za osvajanje trofeja biće upravo meč za Komjuniti šild protiv šampiona Lestera. Utakmica na Vembliju igraće se 7. avgusta, a šest dana kasnije počinje Premijer liga 2016/17. Junajted u prvom kolu gostuju Bornmautu.

- Od povlačenja Aleksa Fergusona, na klupi Junajteda sedeli su Dejvid Mojes jednu i Luj van Gal dve sezone. Za to vreme osvojen je samo jedan važan trofej, FA kup 2016, kao i Komjuniti šild (Superkup) 2013. godine.

- Raspored "crvenih đavola" u pripremnom periodu je odavno poznat - u okviru Internacionalnog kupa šampiona igraće 22. jula u Šangaju protiv Borusije iz Dortmunda i tri dana kasnije u Pekingu protiv Mančester sitija. Duel sa Galatasarajem na programu je 30. jula u Geteborgu, a 3. jula na Old Trafordu se igra utakmica u čast Vejna Runija, Mančester junajted - Everton.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC