• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donald: Kanga je lud, ali dobar, Fibel agresivan

Autor mondo.rs

Vezista Crvene zvezde analizirao nove saigrače i poručio: "Zvezda je kao porodica, nema mesta za isticanje pojedinaca".

 Kanga i Fibel pojačanja Crvene zvezde Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Gotovo da nema fudbalera Crvene zvezde koji ne ističe odličnu atmosferu i "hemiju" u svlačionici kao glavni adut srpskog šampiona.

Mnogi su kao jednog od glavnih šaljivdžija istakli Mičela Donalda, a holandski vezista je potvrdio to u razgovoru za Betu, tokom kojeg je analizirao novajliju iz Rostova, Gelora Kangu.

"Prošle sezone smo imali Gruju (Marko Grujić), otišao je u Liverpul i možemo da kažemo da nam nedostaje. Ali, došao je Kanga koji je takođe dobar igrač, nadam se da će moći da ga zameni", naveo je Donald i dodao uz osmeh:

"Igrao sam protiv njega u Rusiji. Spreman je, mnogo trči. Veoma je dobar igrač, lud momak, ali dobar".

Među novim igračima u Zvezdi je i Tomas Fibel, sa kojim je Donald, kao i sa Damijenom Le Talekom, već sarađivao u Mordoviji. Upravo su se Holanđanin i Francuz založili za njegov dolazak.

"Nije zato što mi je prijatelj, znam šta može da uradi. Jak je momak, dobra ličnost, iskusan je i on je nešto što je potrebno ovom timu. Igrač koji je agresivan na dobar način", ocenio je Donald i istakao da su i ostali igrači koji su stigli ovog leta među crveno-bele "jaki momci sa dobrim mentalitetom i dobri fudbaleri".

Zvezda će narednog utorka utakmicom na Malti, protiv Valete u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampion, početi sezonu 2016/17, a holandski vezista kaže da ima dobar predosećaj.

"Imamo dobru šansu da se plasiramo u Ligu šampiona. To bi mi mnogo značilo, a mogu slobodno da kažem da bi to mnogo značilo svakome u timu. Ako želiš da igraš Ligu šampiona moraš da pogineš na terenu da bi se to desilo. Liga šampiona je nešto najlepše".

Ipak, prisutan je i oprez.

"Radimo naporno, poboljšavamo formu, navikavamo se jedni na druge. Naravno, imamo da obavimo mnogo posla, da treniramo još jače jer kada vidite kakvi klubovi igraju u Ligi šampiona, to je drugi nivo".

 Donald je istakao da je atmosfera u ekipi dobra između ostalog i zato što se svi problemi rešavaju unutar tima.

"Atmosfera je dobra. Ima ponekad emotivnih ispada, ali to je normalno, ovo je fudbal, nikad nije lično. Ako postoji neki problem, to se reši u timu, zajedno razgovaramo i rešimo. Svi se lepo slažu, uključujući i nove igrače. Zvezda je kao porodica, nema mesta za isticanje pojedinaca", naglasio je nekadašnji polaznik čuvene Ajaksove škole.

Za kraj intervjua za Betu, Holanđanin je poručio da se raduje ponovnom susretu sa Delijama.

"Svi znaju da su naši navijači među najboljim na svetu. Mogu samo da zamislim kako će biti ako uđemo u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope. Definitivno je da neće biti dovoljno mesta na stadionu. Biće neverovatno", očekuje Donald.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC