• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Potrebno je vreme da se ovo preboli..."

Autor mondo.rs

"Propustili smo jedinstvenu šansu da osvojimo evropsko prvenstvo pred našim navijačima", bile su prve reči selektora Didijea Dešana posle gubitka finala u Sen Deniju od Portugala.

Često kritikovan, ali je stigao do finala. A, tek će nakon njega dobiti "packe".

Didije Dešan nije uspeo da ponovi uspeh generacije, čiji je deo bio kao fudbaler, kada je Francuska postala šampion Evrope. Kao selektor je šesnaest godina kasnije "trikolore" vodio do finala Evropskog prvenstva, ali su njegovi fudbaleri tu i zaustavljeni.

Pogodak Edera u produžecima zaustavio je francuski san.

On je vodio ovu generaciju i pripremao je od 2012. godine za ovaj meč, ali je možda i on odgovoran za neke "sitnice". Iz igre je rano povukao Dimitrija Pajea (57. minut), a nije ni Olivije Žiru bio u igri ni 90. minuta. Njegov rezervista Žinjak je pogodio stativu, ali je Francuska izgubila onaj presing na zadnju liniju koji tako dobro radi napadač Arsenala.

Posle meča bio je neutešan.

"Francuska je izgubila jedinstvenu priliku da postane šampion Evrope na domaćem terenu", bile su prve reči koje je novinarima kazao selektor Dešan.

"Ne postoje reči koje mogu da opišu kako se osećam. Prisutno je razočaranje i ono će dugo trajati. Ko zna koliko će nam vremena biti potrebno da prebolimo ovaj poraz", bio je iskren selektor koji je imao vrlo mladu reprezentaciju.

"Zajedno smo pobeđivali, zajedno smo patili, a danas smo zajedno izgubili. Znali smo kakav bi osećaj za Francuze bio da osvoje Evropsko prvenstvo, i kako bi bilo sjajno da to učinimo kao domaćini, ali mi to nismo uspeli...", kazao je on.

Da li će i u pohodu na Svetsko prvenstvo 2018. godine on sedeti na klupi - videćemo uskoro.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC