• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina pojačanja: Dobar, bolji, najbolji

Autor mondo.rs

Novajlije crveno-belih na skeneru MONDA.

Tomas Fibel, Gelor Kanga, Pablo Mouče i Džon Ruiz upisali su prve zvanične minute u dresu Crvene zvezde.

Svih 90 i kusur u pobedi na Malti, protiv Valete u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (2:1), odigrali su Fibel i Kanga, Mouče je na terenu proveo drugo poluvreme, a Ruiz poslednjih desetak minuta.

MONDO je bio na Malti, uživo ispratio debitantske nastupe ovog kvarteta, pa evo i utisaka koje smo stekli:

Fibel, štoper - dobar. Bio je odličan u duelima sa protivničkim igračima i prilikom skoka, ali i rizičan u postavci za ofsajd zamku, što se može pripisati neuigranosti i jezičkoj barijeri prilikom komunikacije sa ostalim saigračima iz zadnje linije, kao i njegovoj ne baš pohvalnoj brzini. Nije se libio da traži loptu i kada se započinje napad i kada se prilikom prekida nalazi u kaznenom prostoru rivala, ali je previše ulazio u raspravu sa protivničkim igračima i sudijom, a dešavalo mu se i da nezadovoljno gestikulira ka saigračima ako ne dobije traženo dodavanje, što može da unese nervozu u tim.

Kanga, centralni vezni - bolji. Ništa, pa asistencija za gol. Dugo je trebalo novom Zvezdinom plejmejkeru da pokaže potez vredan aplauza, a onda je u 66. minutu sjajno proigrao Kataija visokom loptom, koju je on na još lepši način - lobom - poslao u mrežu za izjednačenje. Bila je to "treća sreća" za Kangu, pošto prethodna dva takva dodavanja (za Kataija u 21. i Cvetkovića u 37. minutu) nisu dala željeni rezultat. Do gola je više grešio nego što je imao uspešnih dodavanja, ali je trener Miodrag Božović bio strpljiv i nije ga ostavio u svlačionici za drugo poluvreme, što su mnogi očekivali. Gabonac mu se odužio na najbolji način. Posle asistencije se oslobodio i imao nekoliko dobrih promena strane.

valeta - zvezda
Izvor: YouTube

Mouče, desno krilo - najbolji. Prodoran, ima dobru "kiflu" kojom sa boka proigrava saigrače pred protivničkim golom, ali i koristi je da zapreti golmanu. Argentinac je kvalitet pokazao već prvim potezom, kada se sjajnim driblingom oslobodio protivničkog igrača. Pre utakmice je imao tek dva treninga sa crveno-belima, ali je nagovestio da je s pravom najavljen kao najveće pojačanje kluba poslednjih godina.

Ruiz, levo krilo - Igrao je tek od 83. minuta, što nije bilo dovoljno da ostvari zapažen učinak. Ukoliko Božović nastavi da stavlja Moučea na desno krilo, Kostarikanac će morati na suprotnu stranu, koja mu nije primarna. Videćemo kako će se tamo snaći kada bude stekao bolju fizičku spremu.

Ukupno gledano, stranci koji su ovog leta stigli među crveno-bele na premijeri su zaslužili prelazne ocene. Ne može se reći maksimalne, pošto je igra kompletnog tima bila daleko od toga, ali navijači mogu da budu zadovoljni.

Šou je, ipak, pripao Aleksandru Kataiju, strelcu za izjednačujući i asistentu za pobedonosni pogodak, koji je dao Predrag Sikimić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jadno

Jadno da jadnije ne može. Ali važno da u domaćem takmičenju cvjetaju zumuli i lale i njima i Partizanu, naročito pred izborne kampanje.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC