• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Od sumraka do svitanja u Zvezdi

Slavni hrvatski fudbaler obilježio odlazak iz Dinama u Zvezdu kao najtužniji, a osvajanje Kupa šampiona kao najsrećniji momenat u karijeri.

 Prosinečki: Od sumraka do svitanja u Zvezdi Izvor: MONDO

Jedan od najboljih hrvatskih fudbalera svih vremena, Robert Prosinečki, otkrio je novinaru magazina "Liga šampiona" nekoliko najbitnijih detalja, koji su obilježili njegovu karijeru.

Prosinečki je istakao da je zadovoljan svojom karijerom, ali da je mogla da bude i bolja. Kao najveći uspjeh, popularni "Žuti" izdvojio je osvajanje Kupa evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom 1991. godine.

"To je definitivno osvajanje Kupa šampiona", rekao je Prosinečki, koji je pored uspjeha sa Zvezdom bio treći na svijetu sa Hrvatskom (SP 1998) i omladinski šampion svijeta sa Jugoslavijom (SP 1987).

"Nijednom drugom klubu iz Jugoslavije to nije uspjelo, a samo jedna istočnoevropska ekipa je osvojila titulu prije nas (Steaua 1986). Mnogo je veći podvig takmičenje osvojiti u manjim klubovima nego sa Interom, Barselonom, Realom... Taj trofej smo osvojili bez novca, bez stranaca, a takve stvari se događaju možda jednom u 50 godina", dodao je Prosinečki, ali je i istakao da mu je najteži trenutak u karijeri bio prelazak iz Dinama u Zvezdu.



"Najteže mi je 'pao' odlazak iz Dinama u Crvenu zvezdu. Rođen sam u Njemačkoj, ali samo se kao desetogodišnjak preselio u Zagreb. To je moj grad - tamo imam mnogo prijatelja. Iako nisam uspio u Dinamu, taj klub mi je uvijek bio u srcu".

Prosinečki je nedavno svrstan među deset najboljih fudbalera pušača. Njegova strast prema nikotinu poznata je još iz vremena kada je igrao za Zvezdu.

"Pušenje nije zdravo. Veliki broj fudbalera puši, ali ih je strah to da priznaju. Ja sam pušio dok sam igrao fudbal i nikad zbog toga nisam imao problema", rekao je Prosinečki.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC