• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Favoriti padali, Kolarov strijelac

Interu samo bod u Bergamu, Milan izgubio od Palerma. Kolarov prekinuo crnu seriju Lacija. Mihajlović poražen na debiju u Kataniji.

 SERIJA A: Favoriti padali, Kolarov strijelac Izvor: MONDO

Nevjerovatni rezultati su obilježili 16. kolo Serije A. Pošto je u subotu uveče Juventus izgubio u Bariju (1:3), milanski klubovi su dan kasnije imali odlične prilike da pobjegnu "staroj dami".

Međutim, Inter je osvojio samo bod u Bergamu (1:1), a Milan je izgubio na San Siru od Palerma (0:2). Vodećoj trojci opasno se približila Parma...

Djelovalo je da se aktuelni šampion oporavio od neuspjeha u "Derbiju Italije" prošlog vikenda i da će se revanširati Atalanti za prošlosezonski poraz (1:3). Inače to je bila jedina pobjeda ekipe iz Bergama u posljednjih 14 duela sa Interom!

Kada je Milito sa pet metara ubacio loptu u domaću mrežu u 15. minutu, činilo se da će sve ići prema planovima Žozea Murinja, koji nije uvrstio u prvi tim rovitog Dejana Stankovića.

Međutim, kada je u 65. minutu Snajder dobio drugi žuti karton (zbog oštrog starta), Portugalac je poslao na teren kapitena reprezentacije Srbije umjesto napadača Balotelija. Ali, ni to mu nije pomoglo da "sačuva" sva tri boda.

Grešku Lusija u finišu utakmice iskoristio je Tiriboki i izjednačio - 1:1.



Ipak, Inter je povećao prednost na tabeli u odnosu na prve pratioce, jer je poslije Juventusa, poražen i Milan.

Nisku uspjeha "rosonera" (pet vezanih pobjeda, deset kola bez poraza) prekinuo je Palermo, i to u Milanu, golovima Mikolija i Brešana - 2:0.

Za Srbe u Kalču nedelja je donijela različita raspoloženja.

Aleksandar Kolarov je prekinuo crnu seriju Lacija i jedinim pogotokom na meču protiv Đenove, donio mu pobjedu poslije 13 "sušnih" kola.

Za razliku od reprezentativca Srbije, Siniša Mihajlović nije imao razloga za radost, jer je u debiju na klupi Katanije doživio neuspjeh. Pošto je njegov tim ostao bez isključenog Maskare u 85. minutu, nedugo zatim je Danilevičijus "spakovao" bodove gostima iz Livorna. Tako je Katanija i u osmoj uzastopnoj utakmici ostala bez pobjede.

Popodnevne utakmice u nedelju obilježili su i crveni kartoni, bilo ih je četiri. Pored Snajdera i Maskare, isključeni su i Boketi (Đenova) i Britos (Bolonja).

I sve ekipe su iskoristile prednost igrača više - Atalanta je izjednačila, Livorno stigao do pobjede, Lacio sačuvao minimalno vođstvo, a Parma je napravila preokret.

Još dvije serije su prekinute - Kjevo je savladalo Fiorentinu poslije osam uzastopnih poraza od ekipe iz Firence, a Sijena je "fenjer" predala Kataniji poslije trijumfa nad Udinezeom, poslije šest međusobnih duela.

REZULTATI I PAROVI:

Atalanta - Inter 1:1 (0:1)
/Tiriboki 81 - Milito 15/

Katanija - Livorno 0:1 (0:0)
/Danilevičijus 88/

Kjevo - Fiorentina 2:1 (2:1)
/Pinci 12, Sardo 24 - Montolivo 5/

Lacio - Đenova 1:0 (1:0)
/Kolarov 39/

Milan - Palermo 0:2 (0:0)
/Mikoli 49, Brešano 62/

Parma - Bolonja 2:1 (0:1)
/Panući 58, Amoruso 86 - Mudingaji 44/

Sijena - Udineze 1:0 (0:0)
/Makarone 66, Gezal Abdel 90 - D'Agostino 90+2/

Sampdorija - Roma (20.45)

U subotu:

Kaljari - Napoli 3:3 (0:1)
/Larivej 75, Matri 80, Žeda 90 - Laveci 21, Pacienca 65, Boljaćino 90+6/

Bari - Juventus 3:1 (2:1)
/Međorini 7, Bareto 44p, Almiron 81 - Trezege 23/

TABELA: Inter 36, Milan 31, Juventus 30, Parma 28, Bari 24, Roma (-1) 24, Kjevo 24, Fiorentina 24, Đenova 24, Napoli 24, Sampdorija (-1) 24, Kaljari 23, Palermo 23, Udineze 18, Lacio 16, Bolonja 16, Livorno 15, Atalanta 13, Sijena 12, Katanija 9 bodova.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC