• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović: Mi smo na vrhunskom nivou

Trener Partizana smatra da je njegov tim, s obzirom na situaciju u klubu, odlično odradio posao kad zaostaje za Zvezdom samo tri boda.

 Stevanović: Mi smo na vrhunskom nivou Izvor: MONDO

Turobna je bila crno-bijela jesen...

A počela je sa velikim planovima i još većim nadama. Liga šampiona je bila nadohvat ruke, kao kruna na višegodišnju dominaciju u srpskim okvirima.

Četiri mjeseca kasnije, Partizan nema nijedan bod poslije pet kola u Grupi J Lige Evrope, završio je prvi dio Jelen Superlige Srbije sa tri boda zaostatka za liderom, Crvenom zvezdom, i to na način koji najbolje oslikava jesenje role crno-bijelih - remijem sa autsajderom, Mladim radnikom - 1:1.

"U domaćim takmičenjima smo imali devet uzastopnih pobjeda i zato ne smijemo da dozvolimo da nam jedna, ova posljednja utakmica pokvari opšti utisak. Jedini kiks koji smo napravili, a da nije došao poslije evropske utakmice, je ovaj u Požarevcu. Ipak, treba imati na umu da je igrače stigao umor, da su pojedini bili povrijeđeni, kao na primjer Kleo", počeo je novinarima priču Goran Stevanović, koji je na klupi šampiona Srbije naslijedio Slavišu Jokanovića početkom septembra.

Partizan je jedini neporaženi tim u prvenstvu, ali to mu nije bilo dovoljno da se domogne jesenjih lovora.

"Padali smo na malim utakmicama, jer smo najjače rivale, Zvezdu, Vojvodinu i OFK Beograd dobili. Nismo nijednom izgubili, a ipak nismo prvi", podsjetio je Stevanović.



Jasno je da, koliko god željeli da se ograde od dešavanja u klupskom vrhu, igrači to nisu mogli u potpunosti. Bura uoči predsjedničkih izbora zakazanih za 21. decembar je morala da ustalasa i ekipu.

"Mjesecima izbjegavam da pričam o tome, pa neću ni sad. Sačekajmo još nekoliko dana, da prođe Izborna Skupština. Kad se sve završi, važno je da svi stanemo pod istu zastavu i da duvamo u ista jedra".

Iako ne želi da priča o aktuelnom trenutku u rukovodstvu, Stevanović vjeruje da je takva situacija uticala na rezultate ekipe.

"Fokusirani smo na teren, ali naravno da su se dešavanja u klubu odrazila na nas. Smatram da je ta situacija i odredila jesenjeg prvaka. Zvezda je prethodnih sezona bila u sličnom položaju, pa smo mi osvojili dvije duple krune. Mislim da smo mi posao odradili na vrhunskom nivou, jer uprkos svemu, zaostajemo samo tri boda".

Ipak, Stevanović je optimista.

"Vjerujem da ćemo srušiti tradiciju i da ćemo prvi put biti šampioni, a da prethodno nismo bili jesenji prvaci".



Međutim, šef struke Partizana ne može sada da zna kakvim će igračkim kadrom raspolagati na proljeće. Mnogo toga će zavisiti od izbora predsjednika, jer jasno je da će crno-bijeli morati da prodaju igrače kako bi nadomjestili neodlazak Adema Ljajića u Mančester junajted.

"Partizan živi od prodaje. Najbolje bi bilo da nas napuste jedan ili dvojica igrača, jer želim da ovaj tim pokaže sav potencijal, jer ga do sada nije pokazao u potpunosti", zaključio je Goran Stevanović.

Za razliku od ostalih srpskih klubova, za Partizan još nije završen jesenji dio sezone. U srijedu (21.05) će ugostiti Šahtjor (6. kolo Grupe J LIge Evrope) sa namjerom da protiv najjačeg rivala u grupi popravi utisak poslije prethodnih pet poraza.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC