• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro: Miske je kriv što BiH nije na SP!

Bivši selektor BiH Miroslav Blažević ponovo je optužio Zvjezdana Misimovića da je glavni krivac što "zmajevi" nisu izborili plasman na Mundijal.

 Ćiro: Miske je kriv što BiH nije na SP! Izvor: MONDO

Iako se "posuo pepelom" zbog slične izjave date neposredno poslije baraža sa Portugalom, Ćiro izgleda ipak ne mijenja mišljenje svakih pet minuta, kako je Misimović nedavno zaključio.

Na pitanje zagrebačkih "Sportskih novosti", zašto nije ispunio obećanje i otišao na meč Lige šampiona između Volfsburga i Mančester junajteda (1:3) kako bi se pomirio sa Misimovićem, Ćiro je planuo.

"Molim? Zar sam trebao doći u Njemačku, na noge onome koji me izbacio s puta za Južnu Afriku!? Miske je kriv što Bosna ne ide na Svjetsko prvenstvo",
odbrusio je Blažević.

Prema njegovim riječima, vezista "vukova" trebao je da ga obavijesti da ne može da igra meč u Lisabonu protiv Portugala.

"U tom slučaju ne bi igrao, ne bismo izgubili i sve bi bilo drugačije".

Ipak, uputio je i niz pohvala na račun Misimovića i ostalih "zmajeva":

"Miske spada u sam vrh selekcije BiH. Centralni vezni kakvih je malo, makar smo neke utakmice izvrsno odradili i bez njega. Na vrhu je usamljeni Edin Džeko. Klasa izvan kategorije. Centarfor koji naprosto nema cijene - sve što platiš je premalo. Ne tvrdim tek tako da je bolji od Zlatana Ibrahimovića".

"Samir Muratović je osoba sa najčvršćim karakterom. Intelektualac u kopačkama. Pravi ‘frajer’ u najpozitivnijem smislu".

O RAZLAZU SA SAVEZOM

Na sastanku Izvršnog odbora FS BiH Sulejman Čolaković izjavio je da je "tako ipak najbolje" (!), dok je Ćirin žestoki protivnik Bogdan Čeko ponio dostojanstveno rečenicom "Treba čovjeku da se zahvalimo na svemu što je učinio".

Treći član Predsjedništva FS BiH Iljo Dominković pitao je prisutne "zašto moramo da ostanemo bez najboljeg fudbalskog stručnjaka!?"

"Zamisli, molim te... Hvala na saradnji svima, posebno najkvalitetnijem čovjeku, a to je svakako Dominković. On me i angažovao u julu 2008. godine dok je bio predsjednik, njemu posebno zahvaljujem", rekao je "trener svih trenera" i potom nastavio:

"Žao mi je što se tako završilo zbog okolnosti koje su se umiješale takvom silinom da drugačije nije ni moglo da bude. A ja, takav kakav već jesam, nisam mogao da dopustim da me pogodi velika grudva snijega, zakotrljana bez razloga. Tužan sam i pretužan, ali morao sam se skloniti!"

Blažević je naveo, po njemu, prave razloge odlaska.

"Da su me istinski željeli, ponudili bi mi ugovor za novi ciklus odmah poslije utakmica s Portugalcima! Međutim, Suljo (Sulejman Čolaković, prim.aut) prvi je iskazao nepovjerenje".

Navodno se predsjednik FS BiH osjećao uvrijeđeno jer pored, sad već bivšeg genseka FS BiH Muniba Ušanovića i Blaževića, njega niko ništa nije pitao.

"Nije ga nikad ni bilo. Poštujem hijerarhiju. Štaviše, nedostajao mi je pravi predsjednik... To je grozno - uvijek se u Bosni nađe neki Gavrilo Princip!", zaključio je Ćiro.

Sarajevska čaršija uveliko bruji o njegovim potencijalnim nasljednicima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC