• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APERTURA: Banfild čekao 113 godina i dočekao!

Boka se potrudila da uništi slavlje navijača Banfilda, ali je veliku priliku na svom terenu propustio Njuels, koji je izgubio od San Lorenca.

 APERTURA: Banfild čekao 113 godina i dočekao! Izvor: MONDO

Velika Boka Juniors bila je odlučna u namjeri da malom Banfildu iz predgrađa Buenos Airesa upropasti najveći dan u 113 godina dugoj istoriji tima.

Boka je u posljednjem kolu Aperture, rezultatom 2:0 pobijedila Banfild, koji je čekao titulu, prvu u istoriji...

Ali, San Lorenco nije dozvolio da kralj "opljačka" prosjaka i donio navijačima Banfilda veliko slavlje. San Lorenco je u isto vrijeme porazio Njuels Old Bojs na njegovom terenu (2:0) i učinio da stanje na vrhu tabele ostane nepromijenjeno, a to je značilo da će se 14 kilometara južno od centra Buenos Airesa slaviti do ludila.

Njuels je imao serviranu priliku da treći put u istoriji osvoji naslov prvaka, poslije trijumfa u Klausuri 1992. i Aperturi 2004. godine, ali su u najvažnijem meču sezone "stari momci" potpuno podbacili i dozvolili da ih na njihovom stadionu dva puta savlada malo poznati defanzivac San Lorenca, Fabijan Bordagaraj.

Boka je igrala za njih, ali oni nisu za sebe.

Banfild je na kraju zadržao dva boda prednosti u 19 kola odigranih od početka Aperture, 21. avgusta ove godine, tako da će zeleno-bijeli iz predgrađa prestonice važiti za šampiona dok ne počne drugo godišnje prvenstvo, Klausura, čiji je start zakazan već za 31. januar.

U Argentini godišnje budu održana dva prvenstva, koja se igraju po jednokružnom sistemu od 19 kola: Apertura (avgust-decembar) i Klausura (januar-jul).

Apertura znači "otvaranje", a Klausura "zatvaranje" i nijedan od ta dva šampionata nema primat nad drugim, tačnije Argentina dva puta godišnje dobija šampiona.

Titulu u Klausuri će braniti Velez Sarsfild, pobjednik iz 2009, a prije Banfilda, naslov prvaka Aperture nosila je Boka Juniors, što je tom klubu bila 23. titula.

Banfild je u istoriji dva puta bio drugoplasirani na kraju prvenstva - 1951. i 2005. godine, a poslije trijumfa u Aperturi prvi put će nastupiti u Ligi šampiona Južne Amerike, takmičenju pod imenom Kopa Libertadores.

REZULTATI POSLEDNJEG, 19. KOLA:

U subotu:

Argentinos Juniors - Urakan 5:1
Lanus - Independijente 0:0

U nedelju:

Boka Juniors - Banfild 2:0
/Palermo penal 8, 60/

Njuels Old Bojs - San Lorenco 0:2
/Bordagaraj 11, 68/

U ponedeljak:

Rasing Klub - Čakarita Juniors
Tigre - River Plata
Velez Sarsfild - Rozario Central
Atletiko Tukuman - Gimnazija La Plata

TABELA: Banfild 42, Njuels 40, Kolon 34, Independijente 34, Velez (-1) 34, San Lorenco 32, Argentinos 32, Estudijantes 31, Lanus 31, Rozario (-1) 28, Boka Juniors 27, Arsenal (-1) 26, Atletiko (-1) 19, River Plata (-1) 18...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC