• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Lekić naj debitant, Ljajić najtalentovaniji

Napadač Zvezde Dejan Lekić igrač koji je obilježio jesenju polusezonu Superlige. Ljajiću potvrda da je zaista najbolji među mladima.

 JSL: Lekić naj debitant, Ljajić najtalentovaniji Izvor: MONDO

Prije nešto više od pola godine Dejan Lekić je ustajao iz kreveta i išao na trening u Gornju varoš i igrao utakmice u trećoj srpskoj ligi za Zemun. Krajem 2009. godine Lekić je proglašen za najboljeg debitanta Jelen Superlige Srbije!

"Ovo je nešto najbolje što mi se desilo u životu. Ljetos sam došao u Zvezdu, osvojili smo prvo mjesto u polusezoni, usledio je poziv Radomira Antića u reprezentaciju! Moram da kažem da ovo nije samo moja zasluga, već i mojih saigrača, stručnog štaba, uprave i navijača. Nisam ni sanjao da ću dobiti ovu nagradu, pogotovo poslije kritika na početku igranja u Zvezdi. Isplatila se upornost i rad", rekao je Lekić novinarima nakon što je iz ruku jednog "partizanovca", Radomira Antića primio nagradu za najboljeg debitanta JSL.

Pitali smo Lekića da li bi više volio nagradu za najboljeg strijelca Superlige ili ovu koju je dobio.

"Nisam se nadao ni ovoj nagradi, ali stvarno mi je svejedno. Svaka je draga, a ovo mi je prva koju sam dobio u superligaškom takmičenju", odgovorio je Lekić.

A da li se i dalje probudi ujutru i ne vjeruje da je prije samo šest mjeseci igrao u trećoj ligi?

"Zaista sam ponosan na sebe. Naravno da se prisjetim da sam donedavno igrao u trećoj ligi, a kraj godine dočekujem sa ovim priznanjem, pozivom u reprezentaciju...U posljednjih 10 godina ne vjerujem da je neki fudbaler napravio takav uspjeh", zadovoljno je konstatovao napadač Crvene zvezde.

Na bini na kojoj su dijeljena priznanja u hotelu "Hajat, do Lekića je stajao dečko koji igra za "vječitog rivala" i koji je trebalo ovih dana da pakuje kofere i otputuje u Mančester.

Adem Ljajić je proglašen za najboljeg mladog igrača JSL.

Da li će ostati u Partizanu i na kraju sezone se boriti za zvanje najboljeg igrača?

"Vidjećemo...Imamo još jednu utakmicu protiv Šahtjora, a poslije toga ću vidjeti da li ostajem. Naravno, pita se i Partizan. I ranije sam rekao da bih volio da ostavim trag u Partizanu, znam šta znači taj dres", rekao je Ljajić.

Osamnaestogodišnji fudbaler crno-bijelih rekao je da mu je velika čast što je u konkurenciji toliko mladih igrača baš on dobio priznanje, za koje su glasali treneri svih klubova JSL. "Ovo mi je podstrek da nastavim da radim kao do sada", dodao je on.

Upitan da li je prednost Crvene zvezde od tri boda dostižna na proljeće, Ljajić je najpre rekao da želi da Zvezdi čestita naslov jesenjeg prvaka.

"Ipak, moram da kažem da Partizan ima veoma dobru ekipu i da smo kiksirali na nekim utakmicama na kojima nije trebalo. Vjerujem da ćemo se dobro priremiti i uz stabilizovanje kluba, na proljeće biti još bolji", rekao je vezista Partizana.

Vojvodina je u novu sezonu ušla sa ambicijom da se umiješa u sam vrh, ali jesen završava na diobi trećeg mjesta, sa tri vezana poraza. Ipak, i pored toga Novosađanima je pripala jedna nagrada: za fer-plej.

Osim selektora Antića, koji je dobio najveći aplauz u sali, svečanosti su prisustvovali predstavnici svih klubova, a bilo je interesantno vidjeti kako se predsjednik i sportski direktor Crvene zvezde Vladan Lukić i Ivan Adžić srdačno pozdravljaju sa predstavnicima Partizana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC