• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Došlo vrijeme da ode Bata Đora...

Još krajem 2008. godine Odbor za hitna pitanja FSS donio je odluku da će se 1. januara 2010. godine penzionisati Milovan Đorić.

 Došlo vrijeme da ode Bata Đora... Izvor: MONDO

Milovan Đorić sprema se za odlazak u penziju poslije skoro dvije decenije rada u Fudbalskim savezima SFRJ, SRJ, SCG i Srbije, gdje je obavljao razne funkcije, a kratko čak bio i selektor SR Jugoslavije tokom 2001. godine.

Mandat popularnom Bata Đori, koji je posljednjih nekoliko godina obavljao funkciju direktora mlađih kategorija reprezentacije Srbije, polako ističe i Savez bi poslije Nove godine na to mjesto trebalo da postavi nekog drugog.

Đorić je rođen 6. avgusta 1945. godine u mjestu Bioske.

Njegov odlazak sa funkcije u FSS dogovoren je još krajem 2008. godine, kada se Odbor za hitna pitanja usaglasio oko toga da je 1. januar 2010. godine pravi datum za to. Čelni ljudi Saveza su tada pristali da se nekadašnjem direktoru Trenerske škole, institucije koja je dodijeljivala licence srpskim trenerima, isplati i zaostala nagrada za plasman SCG na Mundijal u Njemačkoj 2006. godine.

Oko 15. januara brigu o svim mlađim selekcijama Srbije trebalo bi da preuzme neko drugi, a kao Bata Đorini nasljednici pominju se Tomislav Sivić i Slobodan Pavković, koji je trenutno zaposlen u Fudbalskoj asocijaciji Singapura, kao tehnički direktor.

Đorić je fudbalsku karijeru počeo u Slobodi iz Užica iz koje je 1967. godine prešao u Crvenu zvezdu. Na "Marakani", Đora se kao pouzdani desni bek zadržao šest sezona i za to vrijeme učestvovao u osvajanju četiri titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa.

Godine 1973. prešao je u Ovijedo, gdje je poslije dvije sezone i 32 meča završio karijeru fudbalera.

Prije Jugoslavije, kratko je bio i selektor El Salvadora, a u medijima je često bio apostrofiran kao čovjek koji je "preživio sve promjene u Savezu".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC