• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić ubjedljivo najskuplji fudbaler BiH

Autor Anadolija

Nove tržišne vrijednosti: Pjanić sa 38 miliona evra ubjedljivo najskuplji fudbaler BiH.

Miralem Pjanić ubjedljivo je najskuplji bosanskohercegovački fudbaler prema najnovijim istraživanjima tržišnih vrijednosti igrača koje je proveo specijalizovani njemački portal Transfermarkt.

Novi prvotimac Juventusa, u koji je ovog ljeta stigao iz Rome, procjenjuje se na 38 miliona evra i cijena mu je skočila za tri miliona.

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko iza sebe ima jednu od lošijih sezona posljednjih godina, pa je i procijenjen na tri miliona evra manje nego li ranije, te sada "košta" 12 miliona.

Na tržištu istu cijenu ima i Asmir Begović, zamjenik kapitena BiH i golman Čelsija. Cijena je pala i Ervinu Zukanoviću, novom igraču Atalante, takođe, dojučerašnjem fudbaleru Rome. Umjesto dosadašnjih četiri miliona evra sad je procijenjen na 3,8. I Emir Spahić, bivši bh. kapiten i veteran HSV-a slabije kotira na fudbalskom tržištu, pa je njegova cijena spala sa 1,5 na milion evra.

Značajan napredak zabilježio je mladi napadač zagrebačkog Dinama Armin Hodžić. Prije posljednjeg klasificiranja koštao je milion, a sada pored njegovog imena stoji četiri puta veći novčani iznos. Edin Višća, fudbaler Istanbula sa 6,75 miliona eura napredovao je za milion.

Ukupno 29 igrača sa posljednjeg spiska selektora Mehmeda Baždarevića za prijateljsku utakmicu sa Španijom (1:3) igranoj u St. Galenu krajem maja i nastup na Kirin kupu u Japanu, kojeg je BiH osvojila 7. juna ove godine, zajedno vrijede 111,38 miliona evra.

Pjanić sam vrijedi više od trećine ekipe. Za najskupljeg fudbalera Premijer lige BiH u sezoni 2015/2016. godine određen je reprezentativac BiH i igrač Sarajeva Haris Duljević. Njegova cijena je sa milion porasla na 1,6 miliona eura.

U 12 klubova društva najboljih registrovana su 304 profesionalca.

Zajedno koštaju 68,88 miliona evra. Najskuplju ekipu ima Sarajevo (12,4 miliona evra), slijede Željezničar (8,83), Sloboda (8,45), Zrinjski (8,15), dok je Vitez najjeftiniji tim Premijer lige BiH (2,43).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC